Κρέμασαν πανό «SOS Παγασητικός» στο Δημαρχείο Βόλου (εικόνες – video)

28-3-2017
















Δύο μεγάλα πανό «SOS Παγασητικός» στην πρόσοψη του Δημαρχείου Βόλου, στην πλευρά προς το κέντρο της πόλης, κρέμασαν σήμερα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το Νερό», στέλνοντας μήνυμα στη Δημοτική Αρχή Βόλου να σταματήσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού και να προστατέψει το θαλάσσιο περιβάλλον.
















Με συντονισμένες κινήσεις, τα μέλη της Κίνησης, εισήλθαν στο Δημαρχείο και από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, μρποστά από την αίθουσα εκδηλώσεων και Δημοτικού Συμβουλίου, κρέμασαν γαι λίγη ώρα δύο πανό με το μήνυμα «SOS Παγασητικός» ενώ φώναζαν και συνθήματα υπέρ της προστασίας του Παγασητικού και κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και του Βιολογικού, «Δήμαρχοι και σύμβουλοι ακούστε το καλά κανείς δεν ξεπουλάει του Βόλου τα νερά», «όχι άλλοι ρύποι στον Παγασητικό, όχι ιδιώτης στον Βιολογικό».
















Η αιφνιδιαστική κίνηση των ακτιβιστών, ανησύχησε τη Δημοτική Αρχή που έδωσε εντολή να κλειδώσει η μοναδική είσοδος – έξοδος του Δημαρχείου, σε μια κίνηση να αποτραπεί η είσοδος άλλων διαμαρτυρομένων.
















Τα μέλη της «Συμμαχίας» λίγο αργότερα ανακάλεσαν τα πανό κι αποχώρησαν από το Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Δημοτικής Αρχής για να εγκλωβιστούν στην έξοδο καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη και έπρεπε να την ξεκλειδώσει θυρωρός, προκαλώντας αντιδράσεις και συνθήματα «εδώ είναι το σπίτι του λαού» κ.α.

Εκτός από τα μηνύματα, η ακτιβιστική ενέργεια με την διανομή φυλλαδίων, λειτούργησε και ως ενημερωτική καμπάνια για την εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η «Συμμαχία για το νερό.»


Πηγή:www.myvolos.net/archives/248523

Σχόλια