ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:941 σελίδες. Με μέτρα. Που δεν θα έπαιρναν.

16-5-2017


















941 σελίδες. Με μέτρα. Που δεν θα έπαιρναν.

Μετά τα «τελευταία μέτρα». Που επίσης δεν θα έπαιρναν.

Μετά τα προηγούμενα «τελευταία μέτρα». Που επίσης δεν θα έπαιρναν.


















Μετά τα «τελευταία μέτρα» που πήραν οι προηγούμενοι. Που κι εκείνοι δεν θα τα έπαιρναν.
Στη Βουλή της προδοσίας και της κατάπτωσης, τη «Βουλή όπως την ξέρανε» ο Παυλόπουλος, ο Βούτσης κι η παρέα τους, συζητούν από χθες άλλο ένα μνημονιακό νομοσχέδιο, αντισυνταγματικό και απάνθρωπο, όπως τα προηγούμενα.

Οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ισχυρίζονται ότι φταίνε οι προηγούμενοι για τη δική τους εθελοδουλία. Και οι προηγούμενοι ισχυρίζονται ότι τα κατάφερναν καλύτερα στην υποταγή, ήταν πιο αποδοτικοί.



















Με τέτοιες τοποθετήσεις επιδιώκουν να πείσουν τους δανειστές να τους προτιμήσουν. Τους δανειστές.

Για τους πολίτες έχουν άλλη στρατηγική. Του αποπροσανατολισμού. Σε πλήρη συνεννόηση με τον «δήθεν εχθρό». Με ένα προσυνεννοημένο επεισόδιο, που λογοκρίνεται πριν καν εκτυλιχθεί από τον σκηνοθέτη του Καναλιού της Βουλής. Και με δραματικές εκκλήσεις του δημοκράτη Μπαλαούρα προς τη «Φρουρά!», που δεν έρχεται ποτέ. Η Φρουρά επί Βούτση έχει αναλάβει να κρατάει κλειδωμένα τα αρχεία για το Χρέος.

Η Φρουρά δεν έρχεται ποτέ. Ώστε να φαίνεται η Βουλή ανυπεράσπιστη απέναντι στους τραμπούκους και τους φασίστες. Ώστε να ενδυθεί την προβιά του δημοκράτη ο φασίστας Δένδιας, που ευθύνεται για τα βασανιστήρια μετά την αντιφασιστική μοτοπορεία, την κακοποίηση μέχρι παραμόρφωσης στο Βελβεντό, την κατασίγαση της ΕΡΤ με οπλοπολυβόλα, την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, τον Ξένιο Δία και τόσα άλλα. Ώστε να φαίνεται δημοκράτης ο ξεπουλημένος Μπαλαούρας, που δέχθηκε να γίνει εισηγητής του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του ’15 και βόλεψε τον εαυτό του με τροπολογία που εξαιρούσε τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδας από τις περικοπές. Και να περιφέρονται ως «υπερασπιστές του λαού» οι Χρυσαυγίτες, που, το 2015, σε πλήρη συνεννόηση με τους Μνημονιακούς, όπως και το ΚΚΕ, απείχαν από κάθε κρίσιμη συνεδρίαση, για να διαλυθεί πιο γρήγορα η Βουλή και να αποβληθούν όσοι αντιστέκονταν.

Σε αυτό το σκηνικό, έρχεται ο εισηγητής του νέου Μνημονίου Καραγιαννίδης, που στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλούσε όταν γινόταν λόγος για ποινικές ευθύνες για τα Μνημόνια. Και ο Λοβέρδος που είχε αναγγείλει Μακελειό αν κάποιος πείραζε τον Παπανδρέου. Και ο Βορίδης με το τσεκούρι. Να χαριεντίζονται ή να διαπληκτίζονται με κάτι φρεσκο-μοσχοθρεμμένους απ’την εξουσία πρώην επαναστάτες που ισχυρίζονται ότι μας σώζουν τώρα αυτοί στη θέση των παλιών σωτήρων.

Όλοι αυτοί δεν ντρέπονται.
Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ.
Γιατί αυτοί παίζουν με τη δική σου ζωή.
Με τη δική μας ζωή.
Με το δικό μας μέλλον.
Με τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.
Εγώ θα είμαι εκεί.
Με τους πολίτες που αντιστέκονται.
Μαζί σου.


Πηγή:Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou

Σχόλια