Εγκρίθηκαν επί της αρχής τα μέτρα της συμφωνίας


16-5-2017












Με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκρίθηκε επί της αρχής το τέταρτο μνημόνιο από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής.

Πλέον, η συζήτηση η οποία έχει εισέλθει στα άρθρα θα ολοκληρωθεί στις 8 σήμερα το βράδυ με την σχετική επί των άρθρων ψηφοφορία, ενώ στις 10 το πρωί της Τετάρτης πολυνομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται για το βράδυ της Πέμπτης.
Νωρίτερα, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, οι φορείς εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης.

Στην αρχή της διαδικασίας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες είναι αφενός απουσίαζαν από τη συζήτηση οι αρμόδιοι υπουργοί, αφετέρου γιατί η ομιλία κάθε εκπροσώπου είναι σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, ώστε να μιλήσουν και οι 47 που έχουν κληθεί σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν εξαπολύουν σφοδρή κριτική καλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους. «Ντρέπεστε γιατί είπατε ψέματα» , «δεν καταλαβαίνεται τι ψηφίζετε», «έχετε καμία σχέση με την αριστερά και τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί;», «αυτό είναι εμπαιγμός» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής επισήμανε προς τους υπουργούς πως δεν πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς για το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «ατύχημα».

Πηγή:http://fimotro.gr

Σχόλια