ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τ ην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Θήβα 2/ 6/2016




















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα, έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοτική Αρχή η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης. Γι' αυτό προωθούμε την ανακύκλωση, δημιουργούμε υποδομές για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, προστατεύουμε τους χώρους πρασίνου μας, ενισχύουμε την εθελοντική δράση φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας, ενημερώνουμε και καλούμε τους δημότες μας σε κοινές πρωτοβουλίες, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και ελέγχουμε στα όρια των αρμοδιοτήτων μας όσους ρυπαίνουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θεσπίστηκε για να μας υπενθυμίζει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στο χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.

Οφείλουμε, όπως προσέχουμε και προστατεύουμε το σπίτι μας, να προστατέψουμε και το φυσικό περιβάλλον. Ας κάνουμε το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές για ένα Δήμο όμορφο και καθαρό.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια