11η Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο για πάντα (Pics)

11-9-2017















11 Σεπτεμβρίου 2001. Ώρα Ελλάδας 15:46. Η τηλεόραση σταματά την κανονική της ροή και ξαφνικά προβάλλει εικόνες, που νομίζει κανείς πως αποτελούν πλάνα από κινηματογραφική ταινία...
Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης. Τα κτήρια-σύμβολα της πόλης καταρρέουν. Πέφτουν σαν να είναι χάρτινα. Πρώτα το ένα και μετά το άλλο. Ολοι μένουμε άφωνοι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τις εικόνες που αντικρίζουμε. Οχι, δεν πρόκειται για γύρισμα ταινίας. Είναι πραγματικότητα. Μία φρικτή πραγματικότητα.


















Απόγνωση, φόβος, απορία...Χιλιάδες "γιατί";

Στη Νέα Υόρκη είναι πρωί. Ενα πρωινό ξύπνημα-εφιάλτης που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει. Ενας εφιάλτης, που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, με τον έναν πύργο να γκρεμίζεται και να φλέγεται μετά τον άλλον. Τρόμος και πάνω από το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον.

Φωτιά, εκρήξεις, θάνατος...


Η αιματηρότερη τρομοκρατική επίθεση στον κόσμο

11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου.

Σε τέσσερα αεροσκάφη γίνεται αεροπειρατεία..

Οι αεροπειρατές οδηγούν τα τρία από αυτά στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συντρίβεται σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν λίγη ώρα μετά.

Χιλιάδες άψυχα σώματα, ανάμεσα σε συντρίμμια και σκόνη.

2.973 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους... Ανάμεσά τους και 50 Ελληνοαμερικανοί. Θρήνος παντού.
Η αλ Κάιντα
















Η ευθύνη για τις επιθέσεις αποδίδεται σε ισλαμιστές τρομοκράτες και συγκεκριμένα στην οργάνωση αλ Κάιντα και στον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν. Πέτυχαν το στόχο τους. Χτύπησαν τον μεγαλύτερο εχθρό τους στα σύμβολα της δύναμής του, όπως επιβεβαιώνει λίγες ημέρες μετά, ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας καταζητείται από τις ΗΠΑ για προηγούμενες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων. Το ανθρωποκυνηγητό εναντίον του στο Αφγανιστάν δεν οδηγεί πουθενά.
Ο Μπιν Λάντεν συνεχίζει να απευθύνεται στους οπαδούς και τους εχθρούς του μέσω μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων. Το 2011 τον εντοπίζουν και τον εκτελούν στο Πακιστάν..
Τα πάντα αλλάζουν...

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 γράφονται στην παγκόσμια ιστορία. Προκαλούν αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Οι Αμερικανοί απαντούν με εισβολή στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.

To χρονικό των επιθέσεων

Με βάση την επίσημη έκθεση για τα γεγονότα που έλαβαν μέρος κατά την διάρκεια εκείνης της ημέρας (όπως προκύπτουν κυρίως από τα μηνύματα των επιβατών των αεροπλάνων προς τους συγγενείς τους, την επικοινωνία δύο αεροσυνοδών της πτήσης 11 των American Airlines με την εταιρεία τους και κάποια μηνύματα που λήφθηκαν κατά λάθος από τους αεροπειρατές) προκύπτουν τα παρακάτω:

Οι αεροπειρατείες έγιναν σε τέσσερα αεροπλάνα, δύο των American Airlines (πτήση 11 και πτήση 77) και δύο των United Airlines (πτήση 175 και πτήση 93). Κάθε ομάδα αεροπειρατών είχε 5 άτομα, σε κάθε μια από τις οποίες υπήρχε ένα άτομο που είχε εκπαιδευτεί στην οδήγηση των αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν πείρα σε αληθινά αεροσκάφη (κάτι που εξηγεί την μετάδοση μηνυμάτων άθελά τους).


Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/819964/11i-septemvrioy-2001-h-imera-poy-allaxe-ton-kosmo-gia-panta-pics-vids#ixzz4sOrE4Xnw



Σχόλια