ΜΑΧΗ και ΝΑΥΑΓΕΙΟ ΣΤΟ EUROGROUP


5-9-2017















Η ελληνική κυβέρνηση θεατής επειδή το ΔΝΤ θα επιμείνει στις απαιτήσεις του για διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους με σοβαρά μέτρα ελάφρυνσης και όχι μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος. Πιθανό σενάριο είναι εξαίρεση των εργασιακών και του χρέους, τα οποία θα συμφωνηθούν σε δεύτερη φάση πριν τις 12 Απριλίου.

Το Staff Level Agreement ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ στο αυριανό eurogroup.

Tο πρακτορείο Bloomberg gia το σημερινό Eurogroup αναφέρει«Η Ελλάδα πλησιάζει την επανάληψη του δράματος του 2015 και είναι έτοιμη να χάσει ένα ακόμη ορόσημο » Όπως αναφέρει, η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

Το μεγάλο και ενδεικτικό στοιχείο της απόστασης των δύο πλευρών είναι στα εργασιακά
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει το ζήτημα σε « διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από τα κυβερνητικά στελέχη και δεν υπάρχει τεχνική λύση».
Το Eurogroup θα προσπθήσει να διασφαλίσει την επιστροφή των θεσμών μέσω νέων θεμάτων συμφωνίας και υποχωρήσεων κυρίως γιά τις συντάξεις.

Βασικό -καθοριστηκό ρόλο θα παίξουν τα τελικά στοιχεία από τη Eurostat, τα οποία όμως θα απαιτηθεί ι να οριστικοποιηθούν πριν τις 12 Απριλίου.

Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

ΣΕΝΑΡΙΑ εκλογών κυκλοφορούν σε περίπτωση αποτυχίας της αξιολόγησης.
Κομισιόν και Γαλλία προασπίζονται τις ελληνικές θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα ένα σοβαρό θέμα .την συνοχη
Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αντιμετώπηση της κοινωνίας.να επιτευχθεί.
Η υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, θεωρείται εισιτήριο για τους 53 για να περάσει από τη Βουλή.

Οι εκλογές παραμένουν σαν ένα βασικό χαρτί για όλους.Οι κινήσεις γίνονται πολύ προσεκτικά επειδή το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα είναι ισχυρό αλλά και η ομάδα των 53+ είναι επίσης ισχυρή.


Πηγή:aftodioikisinet.gr/enimerosi/505-anamenetai-maxi-sto-eurogroup

Σχόλια