Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής»


03/10/2017












Επισκέφθηκε στα κρατητήρια Καλαμάτας τον 47χρονο που δεν πλήρωνε διόδια
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρέθηκε απόψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συναντήσει τον 47χρονο Στράτο Δασκαρόλη, ο οποίος εκτίει την ποινή των 42 ημερών που του επέβαλε το Πταισματοδικείο Καλαμάτας.

Η εν λόγω ποινή επιβλήθηκε, επειδή πέρασε 7 φορές τα διόδια χωρίς να πληρώσει.
Την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας συνόδευαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελεχος της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος καθώς και ο συνήγορος του 47 χρονου Κώστας Κρόμπας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλάι του Στράτου Δασκαρόλη έχουν σταθεί πολλές παρατάξεις και συλλογικότητες εντός και εκτός Καλαμάτας, ενώ να σημειωθεί ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Καλαμάτα υπέρ του.

Μόλις η κα Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα κρατητήρια της Καλαμάτας δήλωσε ότι βρέθηκε στην πόλη από αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον να είναι δίπλα στον Στράτο Δασκαρόλη, έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα ανυπακοής απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει όλους να μας υποδουλώσει.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμα ότι η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής, ενώ για την περίπτωση του κ. Δασκαρόλη, είπε ότι εκθέτει το σύστημα που τον βάζει φυλακή την ώρα που τα μεγαλολαμόγια, οι μεγαλοκαναλάρχες και τα μεγαλοκαθίκια του συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερα και βγάζουν γλώσσα στους απλούς πολίτες.
«Όλο αυτό αποτελεί μια πράξη ενός πολίτη που προσκαλεί και τους υπόλοιπους πολίτες να πράξουν αντίστοιχα το καθήκον τους και να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων μας» σχολίασε.

Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι είναι η ημέρα της δικαιοσύνης, με τη δικαιοσύνη να είναι εκτεθειμένη, γιατί φυλάκισε τον Στράτο Δασκαρόλη, την ώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μπόμπολας.
Κλείνοντας είπε ότι είναι αυτονόητο για το κόμμα της, αλλά και τους ανυπάκουους πολίτες, ότι θα σταθεί δίπλα σε όποιον αντιστέκεται. Σε ερώτηση που θέσαμε αν η ίδια καλεί τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι είναι υπέρ της ανυπακοής, υπέρ του να μην πληρώνει κανείς χαράτσια, φόρους και εισφορές υποτέλειας, όπως και υπέρ του δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση και μετακίνηση των πολιτών. Όπως συμπλήρωσε, αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας είναι έρμαια και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγαλοεργολάβους, που είναι υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Έτσι υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει υποχρέωση διοδίων για δρόμους που είναι σε κατάσταση αδιανόητη εν έτει 2017 και για έργα που δεν έχουν γίνει.
Τέλος, συνεχίζοντας την ερώτηση αν η ίδια πλήρωσε διόδια για να φτάσει χθες στην Καλαμάτα, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι δεν πλήρωσε.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Πηγή:tharrosnews.gr

Σχόλια