H μαργαρίνη, ο καρκίνος, τα καρδιακά προβλήματα και τι απαντά η Unilever


17-10-2017










Σύμφωνα με την Foodwatch το Becel Pro.Activ μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα


Σύμφωνα με την Foodwatch το Becel Pro.Activ της Unilever, όχι μόνο δεν προστατεύει την καρδιά όπως ευαγγελίζεται, αντίθετα η κατανάλωση του προϊόντος μπορεί να βλάψει και να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ αυτούσιο από το Spiegel ενώ ακολουθεί άρθρο του Στράτου Λάσπα για την μαργαρίνη όπως επίσης και η απάντηση της Unilever όπως αυτή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Καλή όρεξη.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι η μαργαρίνη. Κατατάσσεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα καθώς, αν και προέρχεται από φυσικά υλικά, εν τούτοις είναι ένα τεχνητό προϊόν, αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξεργασίας. Η ευρεσιτεχνία για την κατασκευή της μαργαρίνης κατοχυρώθηκε στη Γαλλία από τον χημικό Hippolyte Mège-Mouriès, το έτος 1869, με το όνομα «ολεομαργαρίνη».


Πηγή:kourdistoportocali.com

Σχόλια