ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Δήμ αρχο Αθηναίων


2-11-2017









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Καμίνη ως υποψήφιου για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και η προεκλογική δραστηριότητα και οι προσανατολισμοί του κ. Καμίνη σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, σε περίπτωση εκλογής του στην ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Η κ. Πούλου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων για την προσφερόμενη τεχνογνωσία από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων σε σχέση με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και των κοινωνικών δομών του Δήμου Λεβαδέων. Αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας ότι εξελίχθηκε ομαλά η εγκατάσταση των προσφύγων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Τόνισε την ανάγκη αυτοτέλειας των Δήμων, αλλά και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας έτσι ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης έργων μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του συμφώνησε ότι μόνο με την ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι αποτελεσματικό ένα εγχείρημα όπως η εγκατάσταση των προσφύγων, αναφέροντας ότι και στο Δήμο Αθηναίων παρ΄ ότι υπήρξαν δυσκολίες αποφεύχθηκαν εντάσεις και συμφώνησε με την κ. Πούλου για το θέμα της αυτοτέλειας των Δήμων και της ανάγκης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφερειών. Όσον αφορά στη διεκδίκηση της αρχηγίας της κεντροαριστεράς, ανέφερε ότι παρουσιάζει τις θέσεις του και αν εκλεγεί θα επιδιώξει, μετεκλογικά, συνεργασίες σε προγραμματική βάση.

Τελειώνοντας, η κ. Πούλου ευχήθηκε στον κ. Καμίνη καλή επιτυχία και ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Δημάρχου εάν προκύψει ανάγκη συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδo


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια