Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δολοφονία της εφοριακού


4-11-2017








Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον φόνο της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη ήρθαν στο φως μέσα από την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον φόνο της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη ήρθαν στο φως μέσα από την έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Αγγελική Νικολούλη στον χώρο του νεκροταφείου ακολούθησε την αιματοβαμμένη διαδρομή της.
Η άτυχη κοπέλα σε μια ύστατη προσπάθεια έπεσε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα ενός μνήματος που βάφτηκε κόκκινη. Την ώρα που ξεψυχούσε, ο δράστης είχε ήδη διαφύγει πηδώντας πιθανότατα τη μάντρα του νεκροταφείου.

Σε κοντινό μνήμα βρισκόταν εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι. Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στη δημοσιογράφο, πως «τα είδε όλα».

Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε μέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.

Την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις δύο το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε.
Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν.

Όμως ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν τον θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλη μάρτυρας περιέγραψε όσα της διηγήθηκε μια φίλη της που βρισκόταν στον χώρο του κοιμητηρίου εκείνο το μοιραίο απόγευμα.

«Άκουσε ένα δυνατό ουρλιαχτό που την τάραξε αλλά υπέθεσε πως κάποια μάνα έχασε το παιδί της. Επιτάχυνε το βήμα της και κατέβηκε προς τα κάτω. Αντίκρισε τον κοπέλα μέσα σε μια λίμνη αίματος πάνω σε ένα μνήμα και έναν νεαρό που είχε φτάσει πρώτος στο σημείο. Την ίδια ώρα είδε εκεί και ένα ακόμη άτομο, τον Νικόλα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτόν. Ο ιερέας του νεκροταφείου δεν είχε ακόμα φανεί. Οι δύο άνδρες μιλούσαν στη Δώρα, αλλά εκείνη δεν απαντούσε».

Μια άλλη οικογένεια που επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το κοιμητήριο και συναντούσε συχνά τη Δώρα, το μοιραίο απόγευμα έφυγε περίπου ένα τέταρτο πριν το συμβάν. Είχε προηγηθεί γύρω στις τρεις μια κηδεία και μέσα σε μισή ώρα ο χώρος του κοιμητηρίου είχε σχεδόν αδειάσει. Η πίσω πόρτα είχε παραμείνει από πριν ανοιχτή και ίσως ο δράστης να είχε εισέλθει στο νεκροταφείο από εκεί.
«Τον είδα να φεύγει πάνω στον πανικό…»

Φανερά αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του κοιμητηρίου, προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν στη δημοσιογράφο με την ελπίδα να δοθεί ένα τέλος στην απίστευτη αυτή ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη.

«Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτυπήθηκε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες.

Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο.
Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

«Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε», ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια. Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν, αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες.

Άλλος εργαζόμενος, είπε: «Δεν θα έπρεπε η κεντρική πύλη να έχει μια κάμερα ασφαλείας; Το έχουμε ζητήσει χιλιάδες φορές…».

Σε μεμονωμένα περιστατικά με παραβατικά άτομα που όμως αντιμετωπίστηκαν, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου.

«Όσο μπορούμε έχουμε υπό έλεγχο τους ανθρώπους αυτούς και προσπαθούμε να τους απομακρύνουμε με καλό τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης θα μπορούσε να έχει διαφύγει από παντού. «Έχει τύχει να κυνηγήσουμε περιθωριακό που πήδηξε την μάντρα κι έφυγε σαν γάτα!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μαζί με την δημοσιογράφο κινήθηκαν κατά μήκος του μαντρότοιχου που συνορεύει με τις γραμμές του τρένου. Η ερευνήτρια διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα κοντινά σημεία δίπλα στα οστεοφυλάκια, απ’ όπου θα μπορούσε να διαφύγει ο δράστης σκαρφαλώνοντας με ευκολία τη χαμηλή μάντρα του κοιμητηρίου. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα ακόμα σημείο με κατεστραμμένο προστατευτικό συρματόπλεγμα απ’ όπου επίσης μπορεί εύκολα να το σκάσει κάποιος.

«Ίσως και να είχε κρυφτεί για κάποιες ώρες μέσα σε έναν οικογενειακό τάφο. Υπάρχουν πολλοί που είναι ανοιχτοί και άλλοι με υπόγεια. Στην αρχή οι αστυνομικές έρευνες είχαν περιοριστεί στο σημείο του συμβάντος. Κανείς δεν ξέρει..», τόνισε.

«Αν μου δείξουν φωτογραφίες θα τον αναγνωρίσω…».
Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με καθαριστή του τομέα 7, όπου δολοφονήθηκε άγρια η Δώρα Ζέμπερη.

Εργάζεται μέχρι τις δύο το μεσημέρι και έβλεπε το θύμα να επισκέπτεται συχνά το μνήμα του φίλου της Σαββατοκύριακα, πρωινές ώρες. Δύο μέρες μετά τον φόνο, αφού έφυγαν οι αστυνομικοί από τον χώρο, ειδικό συνεργείο ανέλαβε να καθαρίσει τα ματωμένα ίχνη της δολοφονίας. Οι εργαζόμενοι όμως δεν βρήκαν κάποιο άλλο στοιχείο που να οδηγούσε στα χνάρια του δράστη.
Η συνομιλία της δημοσιογράφου με μία ακόμη μάρτυρα, φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την παρουσία ενός περίεργου ατόμου.

Ένας άνδρας είχε σταματήσει στον τάφο που επισκεπτόταν η Δώρα. Στην μάρτυρα έκανε εντύπωση το εχθρικό του ύφος. Είχε ύψος 1.75, μακριά μαλλιά και μούσι. Φορούσε τζιν παντελόνι και τζιν μπουφάν. Την κοίταξε άγρια και έφυγε από την κεντρική πύλη. «Δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ πριν εδώ και μου φάνηκε πολύ παράξενος. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί φαινόταν αγχωμένος, σαν να έψαχνε κάτι. Αν τον έβλεπα σε φωτογραφία σίγουρα θα μπορούσα να τον αναγνωρίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Όλοι στο νεκροταφείο αναρωτιούνται ποιος να είναι ο δράστης και αναφέρουν ό,τι παράξενο έχουν δει.

Ένα ιδιαίτερο πρόσωπο κίνησε την περιέργεια ενός μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.
Έκανε λόγο για ένα άτομο που εμφανίστηκε πρωινές ώρες στο νεκροταφείο, προσπάθησε να αποφύγει τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και να περάσει απαρατήρητο. Μπήκε από την πίσω είσοδο και για τις κινήσεις του έχει ενημερωθεί η Αστυνομία.

Η Δώρα Ζέμπερη ήταν γνωστή φυσιογνωμία στα καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του νεκροταφείου. Ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου ανέφερε πως την συναντούσε συχνά όταν πήγαινε να αγοράσει λουλούδια για το μνήμα του φίλου της.

Η δημοσιογράφος επικοινώνησε και με τον πατέρα της Δώρας. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Αστυνομία και απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε κάτι να μη φοβηθεί και να μιλήσει. Πιστεύει πως κάποιος περίμενε την κόρη του για να της κάνει κακό.

Αναφέρθηκε στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες των ερευνών με τις λάθος πληροφορίες που έδωσε. Ισχυρίστηκε πως για εκείνον σταμάτησε ο χρόνος όταν έμαθε για το χαμό του παιδιού του και ήταν λογικό να μπερδευτεί.

Ιερέας: Της έλεγα να μην έρχεται εδώ…
Ο παπά -Θόδωρος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που αντίκρισαν δολοφονημένη την νεαρή εφοριακό.

Όπως είπε στην Αγγελικη Νικολούλη, εκείνο το απόγευμα είχε φύγει ο κόσμος από μια κηδεία και επικρατούσε ηρεμία στον χώρο. Η Δώρα έφτασε μόνη της στο νεκροταφείο λίγο μετά τις τέσσερις και τον χαιρέτησε περνώντας μπροστά από το γραφείο του.

Ο ιερέας την γνώριζε καθώς την είχε συμβουλέψει και στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον πόνο που ένιωθε για τον χαμό του φίλου της.

Στις πέντε και τέταρτο έφυγε από το γραφείο για να διαβάσει μιαν ευχή σε ένα μνήμα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της μάντρας. Τότε είδε έναν νέο να φωνάζει βοήθεια, κατευθύνθηκε προς το σημείο και αντίκρισε την κοπέλα.

«Όταν την είδα, είχε κλειστά τα μάτια, προσπαθούσε να πάρει αέρα και φούσκωνε στο στήθος, πλημμυρισμένη στο αίμα. Φώναξα , Θοδώρα, Θοδώρα, αλλά δεν είχε επαφή… Ο δολοφόνος θα την παράτησε και θα ‘φυγε. Το κορίτσι έβαλε όλη τη δύναμη του σηκώθηκε κι έτρεξε γύρω στα εβδομήντα πέντε μέτρα… Τα ρούχα της είχαν το πιο πολύ αίμα. Το μπουφάν της που δεν το φόραγε όταν έγινε το κακό, βρέθηκε στο μνήμα του φίλου της» είπε.

Μέσα σε δέκα λεπτά έφθασαν στο σημείο άνδρες της Άμεσης Δράσης και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και περίμεναν τον ιατροδικαστή.

«Όταν την γνώρισα της έλεγα να μην έρχεται τόσο συχνά γιατί αυτό δεν της έκανε καλό. Λίγο καιρό αργότερα μου είπε πως είχε επισκεφτεί έναν ειδικό που την είχε υποστηρίξει ψυχολογικά. Εύχομαι να βρεθεί ο δράστης, να πάψει ο κόσμος να φοβάται…», τόνισε ο παπά – Θόδωρος.


ΠΗΓΗ: anikolouli.gr

Σχόλια