Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ζητούν οι Θεσμοί


1-12-2017








Αύξηση του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου εκπαιδευτικών, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών την Πέμπτη από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κρίνοντας ότι οι έως τώρα αποφάσεις του υπουργού δεν υλοποιούν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το θέμα για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών δεν έφυγε ποτέ από την ατζέντα των Θεσμών παρά τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται αρνητική στην αύξηση του ωραρίου αν και το Μνημόνιο προέβλεπε ότι αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Παιδείας δήλωσε, μάλιστα ότι «είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης».
Το ωράριο κλιμακώνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και τη θέση του εκπαιδευτικού από τις 18 έως τις 24 ώρες με τους θεσμούς να μην είναι ικανοποιημένοι, με την πρόσφατη απόφαση Γαβρόγλου για μείωση του αριθμού των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς προκειμένου έτσι να αυξηθούν οι ημέρες διδασκαλίας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οι Θεσμοί διαπίστωσαν ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η αυτοαξιολόγηση.

Για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις οι θεσμοί φέρονται να ζητούν αύξηση αντί για την μείωση που επιδιώκει το υπ. Παιδείας.


Πηγή:fimotro.gr

Σχόλια