Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πλεύση Ελευθερίας:Επίσκεψη στην Πελοπόννησο στα πλαίσια της εκστρατείας για τη Γενική Ανυπακοή


28-2-2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, 25 & 26 Φεβρουαρίου, επίσκεψη αντιπροσωπειών της Πλεύσης Ελευθερίας και του κινήματος Δεν Πληρώνω Ενιαίο Μέτωπο, σε πόλεις της Πελοποννήσου, στα πλαίσια της εκστρατείας για τη Γενική Ανυπακοή. Στη διήμερη αυτή δράση, συμμετείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας μαζί με μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Το μεσημέρι του Σαββάτου κάναμε την πρώτη μας στάση στην πόλη του Κιάτου όπου συναντήσαμε πολλούς φίλους και συναγωνιστές. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στην γιορτινή Πάτρα, η οποία έσφυζε από κόσμο και νεολαία λόγω των εορτασμών του καρναβαλιού. Περπατήσαμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομιλήσαμε με πάρα πολλούς πολίτες. Το βράδυ του Σαββάτου μεταβήκαμε στην Κυπαρισσία όπου μας υποδέχτηκαν πολλοί άξιοι συναγωνιστές και φίλοι. Το μεσημέρι της Κυριακής επισκεφτήκαμε την πόλη της Καλαμάτας. Κάναμε περίπατο στους κεντρικούς δρόμους και στο λιμάνι της πόλης και συζητήσαμε με πλήθος πολιτών.

Η αποδοχή και η αναγνώριση του κόσμου και ιδίως των νέων ανθρώπων, μας γέμισαν με κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δύσκολο αγώνα μας. Η εκστρατεία για τη Γενική Ανυπακοή θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με επισκέψεις σε γειτονιές των μεγάλων πόλεων και σε πολλές πόλεις της επαρχίας. Συνεχίζουμε με Αγώνα, Αντίσταση και Ανυπακοή μέχρι την τελική νίκη!


Πηγή:www.facebook.com/ipostiriktesplefsiseleftheriasepikratiaskomogenias

Γραφείο Τύπου ΔΣΑ :Κατάθεση αιτήσεων ακυρώσεως κατά του ασφαλιστικού νόμου από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας


28-2-2017


ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/2/2017
Κατάθεση αιτήσεων ακυρώσεως κατά του ασφαλιστικού νόμου από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας τρεις αιτήσεις ακυρώσεως όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που βάλλουν κατά του νέου ασφαλιστικού.

Με τις αιτήσεις ακύρωσης προσβάλλονται οι διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εφαρμογή του ν. 4387/2016 και προβάλλεται κατ’ εξοχήν ο απροκάλυπτα φορολογικός χαρακτήρας των ασφαλιστικών εισφορών και το δημευτικό αποτέλεσμα της σωρευτικής φορολογικής και εισφοροδοτικής επιβάρυνσης.

Ειδικότερα, διατυπώνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής αιτιάσεις:

α) Ο αόριστος και ασαφής καθορισμός της έννοιας του «καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος», που αποτελεί τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, κατά παράβαση της συνταγματικής και υπερνομοθετικής αρχής της βεβαιότητας και προβλεψιμότητας του φόρου και της αρχής της ασφάλειας και βεβαιότητας δικαίου καθώς και της προβλεψιμότητας του νόμου, που απορρέουν από το άρθρο 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος και το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

β) Ο καθορισμός της φορολογικής βάσης υπολογισμού των εισφορών με κανονιστική απόφαση της διοικήσεως κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος.

γ) Η επιβολή φορολογικού ή οικονομικού βάρους επί πλασματικής βάσεως, με αδικαιολόγητα προνόμια υπέρ του ΕΦΚΑ και ανισότητα σε βάρος των δικηγόρων, ιδίως ως προς τον συμψηφισμό των εισφορών που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως και την άτοκη επιστροφή ή συμψηφισμό αυτών κατά παράβαση των άρθρων 78 παρ. 1 και 2, 43 παρ. 2 και 4 παρ. 1, 5 παρ. 1 του Συντάγματος και 14 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 1 του Πρωτοκόλλου 1 αυτής.

δ) Ο πλασματικός προσδιορισμός του ελάχιστου ύψους του φορολογητέου εισοδήματος με βάση το οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές κατά παράβαση των άρθρων 4 παρ. 1 και 5, 20 παρ. 1, 25 παρ. 1 του Συντάγματος και των άρθρων 6 παρ. 1,13 της ΕΣΔΑ σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 αυτής και του άρθρου 14 παρ. 1 του ΔΣΑΠΔ του ΟΗΕ .

ε) Ο δημευτικός και άνισος χαρακτήρας των ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος των δικηγόρων, κατά παράβαση των άρθρων 4 παρ 1 και 5, 25 παρ. 1 του Συντάγματος και των άρθρων 14 της ΕΣΔΑ .
στ) Ο απαγορευτικός και αποτρεπτικός χαρακτήρας των ασφαλιστικών και των λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων της δικηγορικής αμοιβής σε συνδυασμό με τα λοιπά δικαστικά δαπανήματα σε ό,τι αφορά το δικαίωμα πρόσβασης σε δικαστήριο και σε δίκαιη δίκη των εντολέων των δικηγόρων, κατά παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1, 25 παρ 1 του Συντάγματος, των άρθρων 6 παρ. 1 και 13 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 14 παρ. 1 του ΔΣΑΠΔ του ΟΗΕ.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Τροφική δηλητηρίαση από αλλοιωμένα νηστίσιμα και Σαρακοστιανά


28-2-2017

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ψωνίζοντας και τρώγοντας τα σαρακοστιανά εδέσματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αν ξαφνικά μετά τα νηστίσιμα εδέσματα αισθανθείτε λίγο...περίεργα, είναι πιθανόν να έχετε πάθει τροφική δηλητηρίαση. H καλύτερη θεραπεία της τροφική δηλητηρίασης είναι η πρόληψη.

Με τον όρο τροφική δηλητηρίαση εννοούμε μια διαταραχή που προέρχεται από τη βρώση τροφίμων ή ποτών που έχουν επιμολυνθεί με τοξίνες, δηλαδή ουσίες παραγόμενες από βακτήρια που αναπτύσσονται πάνω στις τροφές, όπως ο σταφυλόκοκκος ή ομάδες βακτηρίων, όπως είναι για παράδειγμα η σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μια τοξίνη μπορεί να μην έχει επίδραση μόνο στο πεπτικό σύστημα, αλλά η δράση της να επεκτείνεται και σε άλλα τμήματα του οργανισμού. Ανάλογα με την ποσότητα της τοξίνης ή του βακτηρίου που εισήλθε στο γαστρεντερικό σύστημα, μπορεί να δώσει έντονα συμπτώματα και ν' αναγκάσει τον ασθενή ν' αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Τα τρόφιμα μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά και να έχουν φυσιολογική γεύση και οσμή. Μερικά άτομα κινδυνεύουν περισσότερο απ' την τροφική δηλητηρίαση όπως μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες ηλικιωμένοι και άτομα με άλλες ασθένειες.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να ποικίλουν και εξαρτώνται απ' το είδος των βακτηρίων ή μολυσματικών ουσιών που προκαλούν τις ασθένειες. Η δηλητηρίαση μπορεί να είναι έκδηλη αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να αισθανθείτε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

πόνος στην κοιλιά,
επίμονος πονοκέφαλος,
διάρροια,
ναυτία και εμέτους,
ζάλη.

Πιο σπάνια αδυναμία ή λιποθυμία
Τα συμπτώματα μπορεί να συμβούν σε 30 λεπτά αφού φάγατε ή αρκετές ώρες αργότερα. Μπορεί να είναι ήπιας ή σοβαρής μορφής. Μερικά βακτήρια μπορεί επίσης να προκαλέσουν και άλλα συμπτώματα.

Αντιμετώπιση
Όταν ο ασθενής κάνει εμετό, φροντίστε ώστε το κεφάλι του να είναι χαμηλότερα από το στήθος του για να μην πνιγεί. Αν είναι ενήλικος ή παιδί, βάλτε τον να ξαπλώσει μπρούμυτα, με το κεφάλι κρεμασμένο στην άκρη του κρεβατιού. Αν είναι βρέφος τοποθετήστε το μπρούμυτα στα γόνατα σας.
Κατά την διάρκεια που ο ασθενής έχει διάρροια ή έμετο, μήν δώσετε αντιεμετικά ή αντιδιαρροϊκά, επειδή τόσο η διάρροια όσο και ο έμετος βοηθούν να αποβληθούν οι τοξίνες. Επειδή όμως μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε άμεσα τα υγρά που χάνονται. Δώστε στον πάσχοντα άφθονα υγρά και μια λεκάνη (αν κάνει έμετο). Αποφύγετε τη στερεά τροφή για μια ολόκληρη μέρα και δώστε στον ασθενή σκέτα υγρά (τσάι, νερό, χυμός μήλου, ζωμός κρέατος ή ζελέ).

Όταν νιώσετε ότι μπορεί να πιεί κάτι χωρίς να πειράξει τον άρρωστο, φροντίστε να πίνει διαυγή υγρά για 12 περίπου ώρες και στη συνέχεια να καταναλώνει ελαφρές και εύπεπτες τροφές, όπως είναι το ρύζι και οι σούπες. Μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων, Τη δεύτερη μέρα δώστε στερεά τροφή σε μικρές ποσότητες κουάκερ, λευκό ρύζι, μπανάνες, εύπεπτα λαχανικά και γιαούρτι και αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα που δεν έχουν υποστεί ζύμωση.

Χρειάζεται να απευθυνθείτε χωρίς καθυστέρηση στο γιατρό ή στο νοσοκομείο ο ασθενής παρουσιάσει:

Στεγνά χείλη και μάτια με μαύρους κύκλους.
Ανορεξία που επιμένει.
Αίμα στις κενώσεις.
Ξαφνική αδυναμία που συνοδεύεται από μούδιασμα, δύσπνοια ή παραισθήσεις.
Διάρροια που συνοδεύεται από πυρετό για περισσότερες από 24 ώρες.

Έντονους πόνους στην κοιλιά που διαρκούν πάνω από 2 ώρες και συνοδεύονται από εμετούς.
Προσέξτε αν και άλλα άτομα που συνέφαγαν με τον ασθενή παρουσιάζουν τα ίδια κλινικά σημεία τότε είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αντίθετα αν τα μέλη μιας οικογένειας παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα αλλά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, τότε είναι πιθανότερο ότι πρόκειται για μια γρίπη ή κοινό κρυολόγημα.

Αν και η τροφική δηλητηρίαση από θαλασσινά προκαλεί δυσάρεστη κρίση διάρροιας και εμέτου, συνήθως υποχωρεί μέσα σε ένα 24ωρο. Ακόμα και παραλυτική δηλητηρίαση από θαλασσινά να πάθει κανείς (είναι μια μορφή βαριάς δηλητηρίασης), το πιθανότερο είναι πως θα ταλαιπωρηθεί επιπλέον από γενικευμένη κακουχία, συν ένα αίσθημα «μυρμηγκιάσματος» γύρω από το στόμα και τη γλώσσα του, μαζί με λίγη δύσπνοια. Τα συμπτώματα αυτά είναι ανησυχητικά, αλλά σπανίως γίνονται επικίνδυνα - γι' αυτό και μπορεί κανείς να απολαμβάνει τα θαλασσινά του, εκτός κι αν έχει ιατρική αντένδειξη σε αυτό.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com/2017/02/Food-Poisoning.html#ixzz4a0eRYL4M

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Αναβολή της προγραμματισμένης περιπατητικής διαδρομής Μαρτίου από την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων


28-2-2017ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Λιβαδειά, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η προγραμματισμένη περιπατητική διαδρομή που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα , για τον μήνα Μάρτιο δεν θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 3– 2017 , αλλά την επόμενη Κυριακή 12 – 3 – 2017 λόγω δημαιρεσιών.Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Με σύνθημα εξω η μαφία από τον Δήμο Βόλου βροντοφώναξε ο λαός Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου


Με σύνθημα εξω η μαφία από τον Δήμο Βόλου βροντοφώναξε ο λαός Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου


Τα μέλη της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Μαγνησίας κ κ Κάϊρας Γιάννης και Κλημόπουλος Θωμάς και μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ δίνουν το σύνθημα εναντίον της δημοτικής αρχής Μπέου στο Βόλο που ξεπουλάει τον Βιολογικό, ως απαρχή ιδιωτικοποίησης όλης της ΔΕΥΑΜΒ βάση των μνημονιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Κατά της Δημοτικής Αρχής συγκεντρωμένοι και σύμβουλοι των μειοψηφιών


28-2-2017Κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου στράφηκαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, διότι αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρότασή τους για ανάκληση της απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ να αναθέσει απευθείας σε ιδιώτη μελέτη σκοπιμότητας για τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που διήρκεσε σχεδόν δυόμισι ώρες.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα εκποιηθεί κανένα περιουσιακό στοιχεία είτε του Δήμου είτε της ΔΕΥΑΜΒ και η παράταξη «Δύναμη Βόλου» πρότεινε να δημιουργηθεί Διεύθυνση Αποχέτευσης στο Δήμο Βόλου που θα αναλάβει την λειτουργία του τομέα της αποχέτευσης.

Οι υπόλοιπες μειοψηφίες και οι ανε
ξάρτητοι πρότειναν να ανακληθεί η απόφαση του Δ.,Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση, πρόταση που ο εκτελών χρέη δημάρχου δεν δέχτηκε, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η απάντηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων πολιτών που φώναξαν «έξω η μαφία από το Δήμο».
Με σύνθημα εξω η μαφία από τον Δήμο Βόλου βροντοφώναξε ο λαός Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου


Τα μέλη της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Μαγνησίας κ κ Κάϊρας Γιάννης και Κλημόπουλος Θωμάς και μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ δίνουν το σύνθημα εναντίον της δημοτικής αρχής Μπέου στο Βόλο που ξεπουλάει τον Βιολογικό, ως απαρχή ιδιωτικοποίησης όλης της ΔΕΥΑΜΒ βάση των μνημονιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΣε ερωτήσεις που έγιναν από τους συμβούλους ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα και όπως είπε «ως εκ τούτου απαντήσεις σε θέματα που δεν υπάρχει και το δημιουργείτε εσείς οι μειοψηφίες για άλλους, λόγους δε θα απαντήσουμε σε καμία ερώτηση» για να δεχτεί τις αποδοκιμασίες και γιουχαΐσιματα από συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο κ. Θεοδώρου, επανέλαβε και τόνισε ότι παραμένει η δέσμευση της Δ.Α. ότι δεν θα δοθεί σε εργολάβο η λειτουργία ούτε της ύδρευσης ούτε της άρδευσης κι όπως είπε «είναι δέσμευση προεκλογική και θα τηρηθεί».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων η ποιότητα ων λυμάτων δεν είναι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινοτικής οδηγίας και αναφέρθηκε σε συμβάντα κατά το 2015 και 2016, διοχέτευσης λυμάτων στον Παγασητικό, έκανε λόγο για αποτυχία προγράμματος μείωσης λυματολάσπης με τη χρήση μικροοργανισμών και αναφέρθηκε ακύρωση διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού.

«Οι δηλώσεις του προέδρου κ. Γαλάτη επιβεβαιώθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Η λειτουργία του βιολογικού έχει τεράστια προβλήματα που οφείλονται σε δύο εκδοχές, οι γερασμένες εγκαταστάσεις και χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι δυσεπίλυτο. Χρειάζονται χρήματα. Να εξασφαλιστούν είτε μέσα από το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ, είτε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο «τρέχει» αυτή τη στιγμή ύψους 89εκ. ευρώ και στο οποίο εντάσσονται διάφορα έργα», τόνισε.

Ο κ. Πατσιαντάς πρότεινε να συνταχθεί μελέτη, επισημαίνοντας ότι με χρηματοδότηση λύνεται το πρόγραμμα. Όσον αφορά στο θέμα έλλειψης προσωπικού, διερωτήθηκε αν έκανε ποτέ η ΔΕΥΑΜΒ οικονομοτεχνική μελέτη για τις αναλυτικές εργασίες λειτουργίας και συντήρησης ή για το προσωπικό και να την έθεσε στη Διοίκηση, ενώ έκανε λόγο για διαδικασία απαξίωσης,που οδηγεί πιο γρήγορα η διαδικασία μεταβίβασης σε ιδιώτη. «Δυστυχώς οι δυσλειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ κι άλλων ΔΕΥΑ της χώρας εκεί ανάγονται. Στην Ελλάδα των μνημονίων, οι ΔΕΥΑ με το πρόσχημα τα δημοσιονομικά απαξιώνονται, αν και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος», ανέφερε.

Κλείνοντας ο κ. Πατσιαντάς πρότεινε να ενταχθεί το έργο επισκευής και συντήρησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και κάλεσε την Κυβέρνηση κατά παρέκκλιση των απαγορεύσεων, να δοθεί η δυνατότητα στη ΔΕΥΑ να προχωρήσουν σε προσλήψεις για να είναι πληρέστερο το προσωπικό και να μην χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. «Ήρθε η ώρα και οι κυβερνητικοί Βουλευτές να πάρουν θέση στο φλέγον θέμα. Μέχρι στιγμής έχουν κρυφτεί. Μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν γίνεται να κρύβονται» κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς.

Απέναντι στην ιδιωτικοποίηση

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν τελευταία εξέφρασε ο εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων Βαγγέλης Γαλανόπουλος, που είπε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο βιολογικός θα δοθεί σε σοβαρό επενδυτή, τον οποίο ενδιαφέρει μόνο το κέδρος και όχι η προστασία του Παγασητικού.

Ο Απ. Γαλάτης αποκάλεσε ψεύτη τον κ. Γαλανόπουλο, με τον δεύτερο να λέει ότι «όσο και να φωνάζετε εμείς θα μιλήσουμε. Εάν προχωρήσετε ε αυτή τη διαδικασία θα μας βρείτε απέναντί».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, ζήτησε από τους παραβρισκομένους να προστατέψουν το δημοκρατικό όργανο λέγοντας ότι «μέθοδοι πίεσης και εκφοβισμού δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Οι μειοψηφίες

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγου για σόου, όπως το περασμένο καλοκαίρι με τα απορρίμματα, και για τεχνητή έλλειψη πλειοψηφίας στις προηγούμενες δύο φορές, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν, δεν διακόπηκε συνεδρίαση, ούτε είχε κληθεί η Αστυνομία, με τον Γ. Μουλά να την συγχαίρει για τις απόψεις της και τον κόσμο να φωνάζει προς τον κ. Μουλά να μην διακόπτει.

Η κ. Οικονόμου, έκανε λόγω για μεγαλοπρεπή κωλοτούπα από πλευράς της Δ.Α. και δήλωσε ότι «ενώ τον είχατε παρατημένο τόσα χρόνια, τώρα θέλετε να τον δώσετε σε ιδιώτη. Ο βιολογικός λειτουργεί με τα χαμηλότερα κόστη και θέλετε να το δώσετε σε ιδιώτη. Αυτό αποτελεί ολέθρια πολιτική επιλογή. Δεν είναι η οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΔΕΥΑΜΒ, ο βιολογικός. Θα γυρίσουμε χρόνια πίσω και τέτοιου είδους συμβάσεις δεσμεύουν τη ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο για χρόνια. Δεν προστατέψατε τον βιολογικό. Από το καλοκαίρι του 2016 η λειτουργία του βιολογικού είναι προβληματική. Έρχεστε με καταδρομική ενέργεια με απόφαση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κι αναθέτετε μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία του βιολογικού σε ιδιώτη. Ενώ στην εισήγηση επικαλείστε ότι θα διερευνηθούν πέντε σενάρια, στην απόφαση μέσα στις υποχρεώσεις προβλέπονται τεύχη δημοπράτησης για τη λειτουργία του βιολογικού».

Η κ. Οικονόμου τόνισε ότι η λειτουργία του βιολογικού πρέπει να μείνει στην αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ και χαρακτήρισε επιβεβλημένη να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ τι έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα και είναι προβληματική η λειτουργία του βιολογικού. Επίσης πρότεινε να σταματήσει η Δ.Α. τα πειράματα και να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση για ανάθεση της μελέτης σε ιδιώτη και να αξιοποιήσει το προσωπικό του Δήμου.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιτζικός, πρότεινε να γίνουν κοινές συνεδριάσεις με φορείς, ενώ διευκρίνισε ότι άλλο είναι η λειτουργία κι άλλο η συντήρηση του βιολογικού. Όπως είπε «η λειτουργία δε θα πρέπει να περάσει σε κανέναν τρίτο. Θα πρέπει να βρείτε λύση. Άλλο προστασία της δημόσιας υγείας κι άλλο αξιοποίηση του λύματος».

Ο κ. Μιτζικός, τόνισε ότι η παράταξή του είναι κατά της απευθείας ανάθεσης για τις λειτουργίες του βιολογικού, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της μονάδας παραγωγής ενέργειας με συνεργασία ιδιώτη, ενώ πρότεινε αν δεν μπορεί η ΔΕΥΑΜΒ να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που υπάρχουν, τότε να δημιουργηθεί διεύθυνση στο Δήμο. «Ο Δήμος Βόλου δε θα είναι όμηρος της ΔΕΥΑΜΒ. Αν δεν μπορεί η ΔΕΥΑΜΒ, τότε να δημιουργηθεί Διεύθυνση Αποχέτευσης που θα αναλάβει τη διαχείριση του βιολογικού» πρότεινε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, έκανε λόγο για σκόπιμη απαξίωση του βιολογικού, για ανυπαρξία έργου και γενικότερη απαξίωση που γίνεται σκόπιμα για να «πέσει» όπως είπε «ως ώριμο φρούτο» η ιδιωτικοποίηση. Οι όποιες δεσμεύσεις του δημαρχεύοντα κάθε άλλο παρά μας ησυχάζουν, τόνισε και πρόσθεσε ότι η Δ.Α. έκανε πολλές κωλοτούμπες. Τέλος, τόνισε ότι «επιχειρεί η Δ.Α. να νομιμοποιήσει προειλημμένη απόφαση» και εκτίμησε ότι είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος να μη γίνει.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας είπε ότι κανένα θέμα δεν θα είχε δημιουργηθεί αν δεν είχε κάνει δηλώσεις ο κ. Γαλάτης, ότι θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι από τον βιολογικό σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ και αν δεν είχε ληφθεί με τέτοιο τρόπο η απόφαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. «Το νερό είναι υπόθεση όλων» είπε και συμπλήρωσε «η θέση της δικής μας Κίνησης είναι ότι «μπάσιμο» ιδιώτη μέσα στον βιολογικό, θα επιφέρει πολλά προβλήματα». Επίσης ανέφερε ότι είτε υπάρχει το ΕΣΠΑ είτε όχι, ο Δήμος Βόλου πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα, ώστε να προσληφθεί προσωπικό στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Κανελλής έκανε λόγο για απαξίωση που πηγάζει από την υποχρηματοδότηση και είναι ο προάγγελος για την ιδιωτικοποίηση και πρότεινε να ληφθεί απόφαση ότι δε θα παραχωρηθεί ο βιολογικός σε ιδιώτης, σε ΣΔΙΤ, να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των παρατάξεων, των επιστημονικών φορέων κι ότι απαιτείται χρηματοδότηση για επενδύσεις και ο Δήμος να ξεχρεώσει όλα τα χρέη στη ΔΕΥΑΜΒ».

Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, δήλωσε ότι το κόστος για επεμβάσεις στον Βιολογικό ανέρχεται σε 1 εκ. €, όσο θα στοιχεία και το Εκθεσιακό που θέλει να κάνει συνεδριακό κέντρο η Δημοτική Αρχή. «Για μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Ας μην γίνει το εκθεσιακό και ας δοθούν τα χρήματα αυτά για τον βιολογικό και τη ΔΕΥΑΜΒ. Ας ήταν λιγότερα τα χρήματα για γιρλάντες και να τα διαθέτατε για την λειτουργία του βιολογικού», είπε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:magnesianews.gr/volos/kata-tis-dimotikis-archis-sygkentromeni-ke-symvouli-ton-miopsifion.html 


Πηγή:magnesianews.gr/volos/kata-tis-dimotikis-archis-sygkentromeni-ke-symvouli-ton-miopsifion.html

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ:Το πρόγραμμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Παναγία η Σκριπού

28-2-2017


 Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2017-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


28-1-2017

Λιβαδειά, 28 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις “Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2017”, βασικός στόχων των οποίων είναι η αναβίωση των τοπικών αποκριάτικων εθίμων και η διατήρηση της λαϊκής παράδοσης. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λεβαδέων οργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες συνοικίες της πόλης και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του καλλικρατικού Δήμου, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη στήριξη συλλόγων, φορέων και εθελοντών, στους οποίους οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας προσφέρουν.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στις φετινές εκδηλώσεις: τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Λιβαδειάς, καθώς και τη χορευτική ομάδα “Μανουσάκια” Κυριακίου που συμμετείχαν στο Γαϊτανάκι των σχολείων, την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου, τον Σύλλογο Γυναικών Ζαγαρά, τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι”, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς την επιτροπή κατοίκων Πέρα Χωριού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Αγίου Γεωργίου, την Α.Ε. Πανγεωργιακού, τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Δαύλειας, τη Σχολή Χορού Άννας Αθανασιάδου και τον εικαστικό Νεοκλή Αράπογλου.

Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Λιπώδης διήθηση του ήπατος. Που οφείλεται και ποια η σημασία της διατροφής και της άσκησης;


25-2-2017


Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (Fatty Liver Disease) αποτελεί τη συχνότερη μορφή χρόνιας ηπατοπάθειας και την 1η αιτία ανεύρεσης παθολογικά αυξημένων ηπατικών ενζύμων στο γενικό πληθυσμό. Προκαλείται από την παθολογική συσσώρευση λιπιδίων στα ηπατοκύτταρα, σε άτομα που δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ιστολογικών αλλοιώσεων που ξεκινά από την απλή στεάτωση, προχωρά στην ανάπτυξη φλεγμονής και κάποιου βαθμού ίνωσης στη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και καταλήγει στην κίρρωση.
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε φύλο, ηλικία και εθνικότητα.

Η συνηθέστερη μορφή της είναι η απλή λίπωση ή στεάτωση. Πιο σοβαρή μορφή είναι η στεατοηπατίτιδα, κατά την οποία στο συκώτι εκτός από λίπος υπάρχει και φλεγμονή.
Η μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα συνδυάζει: μέτρια διαταραχή της ηπατικής βιοχημείας σε συνδυασμό με ιστολογικές βλάβες ανάλογες με εκείνες που παρατηρούνται στην αλκοολική ηπατίτιδα χωρίς να καταναλώνεται αλκοόλ στο πλαίσιο μιας ινσουλινοαντίστασης.
Σήμερα είναι ένας από κύριους λόγους για την πιο συχνή διαταραχή της ηπατικής βιοχημείας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η διαταραχή δεν συνοδεύεται από ενοχλήματα ικανά να τραβήξουν την προσοχή του ασθενή. Πολλοί γιατροί ορθώς καθησυχάζουν τους ασθενείς τους, διότι σπάνια εξελίσσεται προκαλώντας βλάβη στο συκώτι.

Πηγή:MEDLABNEWS.GR

Μ. Τσάτσης: οι έρευνες στο Πυρί της Θήβας θα συνεχιστούν


25-2-2017
Συνέντευξη τύπου για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας των ΡΟΜΑ, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους διερχόμενους οδηγούς στο Πυρί της Θήβας, παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχάλης Τσάτσης.

Σε αστυνομική επιχείριση, στον παρακείμενο οικισμό των ΡΟΜΑ, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ανάμεσα τους αρχηγικά στελέχη καθώς και ανήλικοι-μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη, εκ των οποίων ένα βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας συνελήφθησαν δύο γυναίκες.

Οι συλληφθέντες μετά τον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα για απολογία στον ανακριτή Θηβών.
Όπως προέκυψε από μεθοδική αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 και αρχηγικό ρόλο σε αυτή είχε μια 37χρονη, η οποία και συνελήφθη, συνεπικουρούμενη από πέντε ακόμη μέλη της σπείρας, τα οποία είχαν δευτερεύοντα αρχηγικό ρόλο.

Οι δράστες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, αναλάμβαναν την συστηματική «στρατολόγηση» και καθοδήγηση νεαρών ανήλικων συνεργών τους, με σκοπό την εξακολουθητική διάπραξη ληστειών και κλοπών, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας που αποκόμιζαν, τον Οικισμό.

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη, όπως τόνισε ο κ. Τσάτσης, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τους συνεχάρη όλους για αυτή την επιτυχία και σημείωσε με έμφαση ότι «οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον».

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Πυρίου ανέφερε ότι από το Μάιου του 2016 έως και τις 21 Φεβρουαρίου είχαν συλληφθεί 120 άτομα.

thivagr
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post


Πηγή:thiva-nikolas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_948.html

«Επίθεση» της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για Βιολογικό


25-2-2017


Απάντηση της «Πλεύσης Ελευθερίας Μαγνησίας» στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖ(Α) Μαγνησίας για το θέμα του Βιολογικού, δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρεται, «το τελευταίο διάστημα το κόμμα Τσίπρα – Μαξίμου τοπικά τάσσεται υποκριτικά κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού της ΔΕΥΑΜΒ, που επιχειρεί να επιβάλει η δημοτική αρχή του υπόδικου ερήμην των πολιτών και παρά περί της αντιθέτου προεκλογικές της υποσχέσεις. Υπενθυμίζουμε σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς ότι το κόμμα τους είναι εκείνο που προδοτικά έφερε και ψήφισε στην Βουλή μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα το Καλοκαίρι του 2015 την δυνατότητα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ εντάσσοντάς τες στο υπερταμείο που οι ίδιοι συνέστησαν με μοναδικό σκοπό το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας. Επίσης τον Οκτώβριο του 2015 με δική τους νομοθέτηση μπορούν οι ΔΕΥΑ της Χώρας να εκχωρούν μέρος των δραστηριοτήτων τους (ύδρευση κτλ) στους ιδιώτες. Αυτά προς το παρόν για όσους νομίζουν ότι με παρόμοιες «ανακοινώσεις» μπορούν εσαεί να ψαρεύουν σε θολά νερά. Ο λαός έχει και μνήμη και κρίση».Πηγή:magnesianews.gr/volos/epithesi-tis-plefsis-eleftherias-sti-n-e-tou-syriza-gia-viologiko.html

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τη διακοπή της δίκης της Siemens -Video


24-2-2017
Δηλώσεις της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και εκπροσώπου του υπό σύσταση σωματείου «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους» μετά τη διακοπή της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens

Πηγή:ThePressProject

Μύθοι και αλήθειες για τη ζάχαρη και τις γλυκαντικές ύλες

24-2-2017

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ασφάλεια και την χρήση των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών (γνωστά και ως υποκατάστατα ζάχαρης ή γλυκαντικά έντονης γλυκύτητας), αλλά και για τη σχέση της ζάχαρης με την υγεία.

Η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη.

ΜΥΘΟΣ. Ο διαβήτης είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και όχι της υπερκατανάλωσης ζάχαρης.

Οι ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες δεν είναι ασφαλείς. ΜΥΘΟΣ. Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία έδειξαν ότι οι καταναλωτές θεωρούν πολύ πιο κακό πράγμα για την υγεία τους τη ζάχαρη (43%), το λίπος (32%), το αλάτι (15%) ή τα συντηρητικά (6%), παρά την ασπαρτάμη.

Αν και η ασφάλεια της ασπαρτάμης έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί από μερίδα επιστημόνων, συνολικά οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την ασφάλειά της ξεπερνούν τις διακόσιες!
Οι καταναλωτές διστάζουν να αγοράσουν προϊόντα που περιέχουν ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες.
ΜΥΘΟΣ. Η αγορά των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση τα τελευταία 30 χρόνια, ιδίως στη δυτική Ευρώπη.

Οι ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες ανοίγουν την όρεξη.

ΜΥΘΟΣ. Tα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν, αντίθετα από τον παραπάνω ισχυρισμό, να βοηθήσουν κάπως στη διατήρηση ή την απώλεια βάρους ενός ανθρώπου.


Πηγή:www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43996:mythoi-kai-alitheies-gia-ti-zaxari-kai-tis-glykantikes-yles&catid=27:diatrofh&Itemid=140

Δεύτερο φιάσκο το δημοτικό συμβούλιο για τον Βιολογικό


24-2-2017

Για δεύτερη φορά σήμερα η Δημοτική Αρχή προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να μη γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με μοναδικό θέμα συζήτησης ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και για τη διαφύλαξη του Δημόσιου-Δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού και όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Το δεύτερο φιάσκο ήταν αναμενόμενο, από την πρώτη στιγμή που η συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 11 το πρωί και στην αίθουσα παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, εκπρόσωποι εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και πολίτες, οι οποίοι ανάρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στη μόλυνση του Παγασητικού, όχι στο ξεπούλημα του Βιολογικού».

Ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Μουλάς και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου βρέθηκαν στην αίθουσα προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση, απούσας της ομάδας πλειοψηφίας και επικαλούμενοι έλλειψης απαρτίας αποχώρησαν.

Οι κ.κ. Μουλάς και Θεοδώρου απευθυνόμενοι στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπαν «ανεβείτε στο προεδρείο και συνεδριάστε κ. Πατσιαντά» και αυτός απάντησε «αφήστε τις ειρωνείες».
Όπως είπε ο Μαργ. Πατσιαντάς η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, (πιθανόν να γίνουν δύο συνεδριάσεις την Τρίτη) και σημείωσε: «να είστε σε ετοιμότητα και πολίτες κι εργαζόμενοι ώστε να μην περάσουν τα σχέδιά τους για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού».

Μεγάλος επενδυτής

Ο εκπρόσωπος των πολιτών Βαγγέλης Γαλανόπουλος είπε ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλος επενδυτής να πάρει τον Βιολογικό και στη συνέχεια τα μέλη της κίνησης Συμμαχία για το Νερό κατευθύνθηκαν με πορεία κινούμενοι από το Δημαρχείο μέσω της οδού Ερμού, στα Δικαστήρια, όπου θα αναρτήσουν πανό και θα ζητήσουν ναμη μπει στο αρχείο η υπόθεση του Βιολογικού.


Πηγή: magnesianews.gr/volos/deftero-fiasko-to-dimotiko-symvoulio-gia-ton-viologiko.html

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ΅:ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ 2017


24-2-2017


Λαμία, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Συναγερμός” για την Γρίπη των πτηνών 

Από την Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (αρ. απόφασης 258/10554/30-1-2017) καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια η διατήρηση των πουλερικών οικόσιτων και συστηματικών εκμεταλλεύσεων αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους.

Η γρίπη των πτηνών είναι λοιμώδης ιογενής νόσος των πτηνών, και ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω άμεσης επαφής των πτηνών, με εκκρίσεις από μολυσμένα πτηνά, ειδικά κόπρανα ή μέσω μολυσμένων ζωοτροφών και νερού.

Όλα τα είδη πτηνών μπορούν να νοσήσουν, αλλά τα εκτρεφόμενα πουλερικά, κυρίως ινδόρνιθες, νήσσες, χήνες και όρνιθες, είναι τα πιο ευαίσθητα.

Από τα έως σήμερα δεδομένα είναι γνωστό ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τα πτηνά και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Για την αποφυγή μόλυνσής τους θα πρέπει τα πουλερικά (κότες, γαλοπούλες, φραγκόκοτες, πάπιες, χήνες, ορτύκια, περιστέρια, φασιανοί κλπ) που εκτρέφονται ή κρατούνται σε αιχμαλωσία
- υποχρεωτικά να κρατούνται σε κλειστούς χώρους

- τα ανοίγματα των κοτετσιών επιβάλλεται να καλύπτονται με σίτες, δίχτυα ή άλλα κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα, που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με τα άγρια πτηνά.

- να διατηρούνται χωριστά, τυχόν, εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες από τα άλλα είδη εκτρεφόμενων πουλερικών .

Επίσης συνιστάται στους ιδιοκτήτες των πουλερικών:

- Μόνο τα απολύτως απαραίτητα άτομα να μετακινούνται προς το κοτέτσι. Αν είναι δυνατόν πάντα το ίδιο άτομο να φροντίζει τα πουλερικά. - Για την είσοδό τους στο κοτέτσι να αλλάζουν υποδήματα.

- να καθαρίζουν καλά με απολυμαντικό τα χέρια τους όσοι ασχολούνται με την φροντίδα των πουλερικών

- Να καθαρίζουν καλά το χώρο γύρω από το κοτέτσι ώστε να μην υπάρχουν σπόροι ή άλλα υλικά που θα προσελκύουν άγρια πτηνά.

- Τα πουλερικά να ποτίζονται με νερό που δεν προέρχεται από δεξαμενή νερού εκτεθειμένη στο περιβάλλον και τα άγρια πτηνά.

- να μην απορρίπτουν τα νεκρά πτηνά στο ύπαιθρο,

Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας κτηνιατρικών υπηρεσιών:

Π.Ε. Φθιώτιδας 2231352500- 52509
Π.Ε. Εύβοιας 22213 53900
Π.Ε. Βοιωτίας 22613 52100 - 52106
Π.Ε. Φωκίδας 22653 52717
Π.Ε. Ευρυτανίας 22370 80260


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «σκάνδαλο των σκανδάλων» της Siemens

24-2-2017

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι μια συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των πολιτών» τόνισε μιλώντας στο TPP η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την απόφαση αναβολής της δίκης για τη σύμβαση Siemens - OTE. Χαρακτήρισε την υπόθεση Siemens ως «σκάνδαλο των σκανδάλων»


«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι η δίκη της Siemens δεν θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, είμαστε εδώ για να καταδέιξουμε ότι η συμπαγνία κυβέρνησης - Δικαιοσύνης για να αποσοβηθούν οι ευθύνες της Siemens δεν θα περάσει» πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το υπό σύσταση σωματείο που εκπροσωπεί, η «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους» δηλώθηκε ως παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ η Ζωή Κωνστνοπούλου πραγματοποίησε και παρέμβαση εντός του δικαστηρίου:


Η δίκη διακόπηκε για τις 6 Μαρτίου, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, υπάρχει «αδυναμία του δικαστηρίου» να συγκροτηθεί εντός της ημέρας -μετά το κώλυμα του μέλους- και ως εκ τούτου θα επανέλθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμη, ανέφερε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι στις 15, 17 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. Η πλευρά των κατηγορουμένων πρώην στελεχών του Οργανισμού αμφισβητεί, τόσο την ύπαρξη ζημιάς, όσο και το ύψος ζημίας του ΟΤΕ.


Πηγή:www.thepressproject.gr/article/107921/I-Zoi-Konstantopoulou-gia-to-skandalo-ton-skandalon-tis-Siemens-video#.WLA0MJGj6yQ.facebook

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Ορχομενού στον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα

24-2-2017
 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

«Δε φταίει ο λαός για αυτά που κάνει ο Τσίπρας»: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γ. Παπαδάκου (22/2/17)


23-2-2017

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γιάννα Παπαδάκου (Alpha, 22/2/17)

 

Πηγή:Καθαρή Δύναμη 3

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Γαϊτανάκι 2017” του Δήμου Λεβαδέων

23-2-2017

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Ζωή Κωνσταντοπούλου για πλειστηριασμούς -Video


23-2-2017


Πηγή:newsittv

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την θλί ψη του για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου».


23-2-2017«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου».
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Βουλευτή και πρώην Υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου, ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος έθεσε την ξεχωριστή, δική του, προσωπική σφραγίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας και φυσικά της Βοιωτίας.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος, μέσα από την πολιτική διαδρομή του, ανέδειξε τις διαχρονικές αξίες μιας πολιτικής, όπως θα έπρεπε να είναι. Πολλή δουλειά και αποτελεσματικότητα, υψηλό ήθος και αδιαμφισβήτητη εντιμότητα, αλλά και άμεση επαφή με τους πολίτες, ηπιότητα και χαμηλοί τόνοι.
Αν και η δράση του είχε πολλές φορές διεθνή διάσταση και τύγχανε της ανάλογης αναγνώρισης παρέμενε πάντα προσηλωμένος στις ανάγκες και τις αγωνίες της ιδιαίτερης πατρίδας του και των ανθρώπων της. Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την Βοιωτία.

Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα είχε την τύχη να συνεργαστεί πάρα πολλές φορές με τον εκλιπόντα και πάντα στο πρόσωπο του αναγνώριζε ένα πολιτικό σύμμαχο και ένα έντιμο συνομιλητή.
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Τροφές με αντικαρκινική δράση και τροφές με καρκινογόνους παράγοντες

23-2-2017

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος, medlabnews.gr

Σήμερα είναι γενικώς αποδεκτό, ότι τα 2/3 έως και τα 4/5 των κακοηθών νεοπλασιών του ανθρώπου οφείλονται σε παράγοντες του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, παράγοντες της διατροφής ευθύνονται για τα 50% των κακοηθών νεοπλασμάτων και για πάνω από το 1/3 των καρκίνων στους άντρες. Ο προσδιορισμός του ρόλου που διαδραματίζουν οι παράγοντες διατροφής στη διαδικασία της καρκινογένεσης είναι δυσχερής. Η πορεία που διανύεται από την έναρξη της νεοπλασματικής εκτροπής μέχρι τις κλινικές εκδηλώσεις της νόσου είναι μακρά. Εξάλλου, οι διαιτητικοί παράγοντες δε δρουν πάντοτε μεμονωμένα, αλλά αποκτούν καρκινογόνες ιδιότητες σε συνεργασία με άλλους παράγοντες ή κάτω από ορισμένες συνθήκες. Πολλές από τις καρκινογόνες ουσίες προστίθενται στις τροφές ή δημιουργούνται από την επίδραση μικροοργανισμών στην τροφή. Επιπλέον, η περιεκτικότητα της τροφής σε λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μπορεί να προδιαθέτει σε καρκίνο ή να παρεμποδίζει την καρκινογένεση.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Συγκεκριμένα η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ είναι υδατοδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει στον άνθρωπο. Η αντιοξειδωτική της δράση στην αναστολή σχηματισμού νιτροζαμινών.
Η βιταμίνη C βρίσκεται, κυρίως, στα φρούτα (πορτοκάλι, ακτινίδιο, λεμόνι, φράουλες), αλλά και σε ορισμένα πράσινα λαχανικά (πιπεριά, λάχανο). Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης, κυρίως του καρκίνου του στομάχου και λιγότερο του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας , του οισοφάγου, του παγκρέατος του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την ταυτοποίηση της πραγματικής της δράσης.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Σχετικές μελέτες έδειξαν ότι η διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του ενδομητρίου.

Λόγω της ύπαρξης και άλλων αναγνωρισμένων ωφελειών που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφών, πλούσιων σε φυτικές ίνες -μείωση της συχνότητας των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του διαβήτη τύπου ΙΙ – πρέπει ο πληθυσμός να ενθαρρυνθεί στην καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας λαχανικών, φρούτων και ολικής αλέσεως δημητριακών και αρτοποιημάτων.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο) και τα κιτρινοκόκκινα φρούτα και λαχανικά (βερίκοκο, καρότο, ντομάτα, γλυκοπατάτα) περιέχουν πάνω από 40 είδη καροτενοειδών, περιλαμβανομένου του Β-καροτενίου , της λυκοπένης και της λουτεΐνης. Τα συστατικά αυτά φαίνεται να ασκούν προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα, του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Από τα πιο υποσχόμενα καροτενοειδή είναι η λυκοπένη, που βρίσκεται, κυρίως, στη ντομάτα και τα προϊόντα της, με δράση ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του στομάχου.
Τροφές που περιέχουν φυτοοιστρογόνα

Πηγές των φυτοοιστρογόνων περιλαμβάνουν τα όσπρια, τη σόγια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φρούτα.

Τα φυτοοιστρογόνα περιλαμβάνουν δύο μεγάλες κατηγορίες: τα ισοφλαβονοειδή και τις λιγνάνες.
Επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι άτομα που καταναλώνουν συχνά τρόφιμα που περιέχουν ισοφλαβονοειδή (κυρίως σόγια) εμφανίζουν μειωμένη συχνότητα καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη. Ο ρόλος των λιγνανών ως καρκινοπροστατευτικών βρίσκεται υπό έρευνα.


Διαβάστε εδώ: medlabgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_4.html#ixzz4ZWH9UDr2

Το μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Μαγνησία, Γιάννης Κάιρας: Όχι κι έτσι

23-2-2017


«Χθες έπεσε στην αντίληψη μου κάτι πολύ σοβαρό που χρήζει προσοχής σας. Σε σχόλιο χιουμοριστικό δημοσιογράφου για Ζουράρη –Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB δέχτηκε επίθεση από Στέλεχος ΣΥΡΙΖ(Α) ότι «είναι καλοπληρωμένος για τα σχόλια του» και μάλλον «πληρώνεται με το κομμάτι». Δηλαδή κατά την «δημοκρατική» άποψή του εν λόγω στελέχους του μορφώματος εάν έχεις αντίθετη άποψη είσαι «καλοπληρωμένος» και με το «κομμάτι» , όσο για την αντίληψη της περί ελευθερίας σκέψεως και αποτύπωσης της σε γραπτό λόγο είναι φανερό ότι κατά την κυρία αυτή πρέπει να παίρνουμε «γραμμή» από την παρέα του Τσίπρα και του Μαξίμου ακόμα και για τους προσωπικούς μας λογαριασμούς στα Social Media! Η «Αριστερά» όπως αυτοί την νιώθουν και τα «πολιτικά ένσημα» που νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες κολλάνε στο πλούσιο «γυρολόδικο» κομματικό τους βιογραφικό!» έλεγε το μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Μαγνησία, Γιάννης Κάιρας.


Πηγή:magnesianews.gr/politiki/parapolitika/ochi-ki-etsi.html

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Ευχές Δημάρχου Λεβαδέων στο βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα


23-2-2017

Λιβαδειά, 23-2-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δήμαρχος Λεβαδέων εύχεται στο βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα καλή επιτυχία και δύναμη για την εκπλήρωση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων σε μια κρίσιμη για τον τόπο εποχή και εκφράζει την πεποίθησή της ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Λεβαδέων και της Βοιωτίας.

Η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στη διάθεση του για μια στενή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία στην κατεύθυνση επίλυσης των τοπικών προβλημάτων προς όφελος των πολιτών.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ Σ ΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

23-2-2017


Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας,
το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου.
. Οι σπουδαστές και οι καθηγητές τους θα παίξουν έργα των Gulliani, J. S . Bach, I. Albeniz, F. Tarrega, S. L. Weiss,
S. Wrembel, N. Blois, A. Götz, J. C. Sanders, M. Seiber, A. Bonavena, P. Pettoletti, B. Power για 1, 2 και 3 κιθάρες
(υπεύθυνοι του τμήματος κλασικής κιθάρας οι καθηγητές:
Κων/νος Κηρολύτης- Κων/νος Ζώτας)

-- Τροφώνιο Ωδείο http://trofonio-odeio.blogspot.com/
trofonio-odeio@ath.forthnet.grx

 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Art Cafe Αστραδενή

22-2-2017
Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Art Cafe Αστραδενή

Την Παρασκευή 24/2 το Art Cafe Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον δεξιοτέχνη της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτή του ρεμπέτικου που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά.

Παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.

O Δημήτρης αυτές τις μέρες ολοκληρώνει την τελική επεξεργασία του νέου του δίσκου. Πρόκειται για ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστές αυτού του δίσκου είναι Έλληνες μουσικοί, όπως ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Δούσας (ή Γκούσιας), που κατάφεραν να περάσουν και να δοκιμάσουν την τύχη τους, σαν μετανάστες, στη νέα γη, στην Αμερική και με τις κιθάρες τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη φοβερή ικανότητα προσαρμογής των λαϊκών μουσικών. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο “τσιμπητή”.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κατάφερε με τον τελευταίο του δίσκο «Εσπεράντο» να αποδείξει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια Εσπεράντο, που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της. Πέρα από τις εξαιρετικές δισκοκριτικές από Έλληνες και Ευρωπαίους δημοσιογράφους, το «Εσπεράντο» είχε και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς ήταν για δυο μήνες στο Νο2 των World Music Charts Europe, ενώ παρέμεινε συνολικά τέσσερις μήνες στο Top 10 της ίδιας κατάταξης.
Στις παραστάσεις του Δημήτρη Μυστακίδη οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. Με κοινή τους γλώσσα τη λαϊκή μας μουσική, τραγουδούν όλοι μαζί τραγούδια που αγαπάμε, τραγούδια με ιστορία, που τα λέγαμε στις παρέες μας ξανά και ξανά...
Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα και εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη και των συνεργατών του έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Είσοδος: Αίθουσα 10,00€, αίθριο 5,00€


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Πομπή και κάψιμο του Καρνάβαλου, την Κυρια κή 26 Φεβρουαρίου 2017


22-2-2017

Λιβαδειά, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πομπή και κάψιμο Καρνάβαλου
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων “Γαϊτανάκι 2017”.

Συγκεντρωνόμαστε αυθόρμητα όλοι, μικροί και μεγάλοι στην Πλατεία Κορόζου μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, ντυμένοι στο αποκριάτικο πνεύμα, με διάθεση για ξεφάντωμα. Ξεκινάμε στις 16.00 από την Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) για μια βόλτα μέσα στην πόλη με συνοδεία μουσικής, διασχίζοντας την οδό Γεωργαντά μέχρι την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, συνοδεύοντας τον βασιλιά Καρνάβαλο.

Στην Πλατεία θα κάψουμε τον Καρνάβαλο, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με τους ξέφρενους ήχους των Walkman the band, θα γεμίσουμε ενέργεια, χρώματα και κέφι την πόλη και θα μεταφέρουμε την φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό μας σε κάθε γωνιά της.

Αφήστε για λίγο κατά μέρος τις έγνοιες, ελάτε να συνεχίσουμε το πανάρχαιο αυτό έθιμο και να γιορτάσουμε τον ερχομό της Άνοιξης.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Τις μπομπονιέρες του Βλάχικου Γάμου έφτιαξ ε το ΚΑΠΗ Θήβας


22-2-2017


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Θήβα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τη φετινή αναβίωση του πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου του Βλάχικου Γάμου , που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο Βλάχικου Γάμου Θήβας.
Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση του εθίμου είναι και οι γυναίκες μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας που έφτιαξαν τις “μπομπονιέρες” του γάμου, οι οποίες θα μοιραστούν στους καλεσμένους την Καθαρά Δευτέρα!


Πηγή:dothivas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_71.html

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΘΗΒΑ:ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ !!! Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2017 ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ Α.Ο. Η ΘΗΒΑ !!!


21-2-2017Κοσμικό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' Σ.Σ. ΘΗΒΑΣ
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση Βασιλόπιτας 2017 Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Η ΘΗΒΑ
Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αναμνήσεων αλλά και έντονων συγκινήσεων η Εκδήλωση κοπής τής Βασιλόπιτας του 2017 τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ .
Ο Παρουσιαστής τής Εκδήλωσης Δημοσιογράφος και Εκπρόσωπος τού Γραφείου Τύπου τού Συλλόγου κ. Δημήτρης Σοβατζής καλωσόρισε το κοινό εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου , κάνοντας αναφορά στην ένδοξη Ιστορία τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ τονίζοντας ότι με την έλευση τού 2018 η Μεγάλη Ποδοσφαιρική Ομάδα τής Πόλης συμπληρώνει Μισό Αιώνα Ζωής ( 50 Χρόνια ) , οπότε Επετειακές , Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ιστορία τής Ομάδας θα έχουν τον λόγο .
Την Βασιλόπιτα τής Ομάδας Ευλόγησε και έκοψε , ο Παλαίμαχος Τερματοφύλακας του ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΥ , τής Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ , τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ , Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Παναγιώτης Δαμόκας , Εφημέριος στην Ενορία τού Νεοχωρίου Βοιωτίας
Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυναν οι κ.κ. :Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου

Τέως Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων , Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τής Ομάδας κ. Νίκος Σβίγγος

Ο Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ τού Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ και άλλων Ομάδων Γιάννης Φουράκης

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Μπαρακάκος
Τιμητικές Απονομές στη συνέχεια φόρτισαν με έντονα συναισθήματα την Εκδήλωση .
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν με Αναμνηστικές Πλακέτες από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Η ΘΗΒΑ οι κ.κ. :

Τέως Πρόεδρος επί σειρά ετών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Λαλιώτης 

Διοικητικός Παράγοντας επί σειρά ετών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Θανάσης Αρκούδης 

Διοικητικός Παράγοντας επί σειρά ετών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Καλατζής

Επίσης τιμήθηκαν με Αναμνηστικές Πλακέτες από τον Α.Ο. Η ΘΗΒΑ οι κ.κ. :

Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Κώστας Ζήκος

Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Αλέκος Ζυγογιάννης

Ήταν μία ζεστή Εκδήλωση όπου τρεις Γενιές Ποδοσφαιριστών τού Θηβαϊκού Ποδοσφαίρου συναντήθηκαν , αφού παρευρέθηκαν οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού Θρυλικού ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ τής Δεκαετίας τού 1960 κ.κ. Μιχάλης Θανάσου , Νίκος Θεοδώρου και Αδαμάντιος Λυμπερίου , δεκάδες Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ , πού για την Ιστορία Ιδρύθηκε το 1968 από την Συγχώνευση τού Θρυλικού ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ με τον Προσφυγικό ΙΩΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ , και αρκετοί Ποδοσφαιριστές τής σημερινής Ομάδας τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ τής Γ ' Εθνικής Κατηγορίας .

Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση πού χαρακτηρίζεται Ιστορική , αφού πολλοί Πρωταγωνιστές τού Θηβαϊκού Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν όλοι μαζί σε παρόμοια Εκδήλωση και οι κ.κ. :

Πρόεδρος τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Θανάσης Βυλλιώτης με Μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ

Γυμναστής και Προπονητής των Ακαδημιών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Μπούτσικος

Πρόεδρος τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ κ. Κώστας Αριάνογλου

Φωτορεπόρτερ Αθλητικογράφος κ. Τάσος Σοβατζής

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Μαγνησία, Γιάννης Κάιρας:Σοβαρές καταγγελίες


21-2-2017Σε καταγγελίες προχώρησε το μέλος της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Μαγνησία, Γιάννης Κάιρας που αναρωτιέται « Τι δουλειά είχε η κλούβα με τα Ματ και πολυπληθής παρουσία Αστυνομίας στο πάρκινγκ του Δημοτικού Θεάτρου κρυμμένοι για επέμβαση κατά ποιών κύριε Τόλια; Γιατί υπήρξαν πέντε άτομα της ασφάλειας στο χώρο της αίθουσας του δημαρχείου και γιατί μετά το πέρας της συνέλευσης των πολιτών με τις μειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, πήγαν και δώσανε αναφορά στο γραφείο του Δημάρχου; Κύριε Τόλια για ποιον λόγο αστυνομικοί και πόροι δημοσίου που θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία της προστασίας των πολιτών και της Δημοκρατίας απασχολούνται δίχως λόγο κανένα και χρησιμοποιούνται από τον υπόδικο Μπέο; Κύριε Τόλια θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις και εν τέλει εάν δεν είναι σύννομες και βάση συντάγματος μας οι ενέργειες σας, να παραιτηθείτε από την ηγεσία του Σώματος στην Μαγνησία».


Πηγή:magnesianews.gr/politiki/parapolitika/sovares-katangelies.html

Εκ μέρους του Συλλόγου Αγ. Ανάργυροι Θήβας _Συλλυπητήριο Μήνυμα

21-2-2017


Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων
& Φίλων Ατόμων με Αναπηρία
“Αγ. Ανάργυροι” Θήβας

Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Ευάγγελο Μπασιάκο 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία “Άγιοι Ανάργυροι” Θήβας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελου Μπασιάκου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπήρξε αρωγός και συνοδοιπόρος των γονέων και των παιδιών του συλλόγου μας και υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καλό παράδεισο.
Το Δ.Σ.
του Συλλόγου ΑΜΕΑ “Άγιοι Ανάργυροι” Θήβας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Επιστολή Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς προ ς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευ μάτων για τις έμφυλες ταυτότητες


21-2-2017


ΠΡΟΣ
Τον κ. Κων/νο Γαβρόγλου
Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εξοχότατε κε Υπουργέ
Ο Σύλλογός μας, που εκπροσωπεί 1400 πολύτεκνες οικογένειες και τα παιδιά τους στην περιοχή μας, εκφράζει την ριζική διαφωνία του στο περιεχόμενο της εγκυκλίου που αποστείλατε στα γυμνάσια της Πατρίδας μας μέσω των οικείων Διευθύνσεων με θέμα: «Υλοποίηση θεματικής εβδομάδας σε ζητήματα διατροφής- εθισμού και εμφύλων ταυτοτήτων»

Η διαφωνία μας αφορά την 3η ενότητα (έμφυλες ταυτότητες) για τους εξής λόγους –ερωτήματα.

1)Ποια είναι η επιστημονική και λογική τεκμηρίωση που διαχωρίζει το «βιολογικό και κοινωνικό φύλο» που εσείς προωθείτε με το πρόγραμμα αυτό. 

2)Ποια είναι η επιστημονική, ηθική και λογική τεκμηρίωση για την «αποδόμηση των εμφύλων στερεοτύπων» δηλ. άνδρας- γυναίκα που εσείς προωθείτε και με τι θα αντικαταστήσετε αυτή την προαιώνια και διαχρονική φυσιολογία του ανθρώπου;

3)Έχουν εκτιμηθεί και αξιολογηθεί ποιες θα είναι οι συνέπειες στις ψυχές και στο συναισθηματικό κόσμο στους νέους εφήβους-ες με αυτούς τους νεοφανείς και ιδεοληπτικούς πειραματισμούς;

4)Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι γονείς και οι σύλλογοι γονέων ώστε μετά από διάλογο να αποδεχθούν την αναγκαιότητα αυτής της υποχρεωτικής διαδικασίας και να συναινέσουν με ενυπόγραφες δηλώσεις όπως μέχρι τώρα εφαρμοζόταν ;

Τέλος 

5)Σε ποια λογική στηρίζεται η υποχρεωτική και χωρίς διάλογο προώθηση απόψεων και ιδεών που ενδεχομένως αντιβαίνουν τις αρχές ,τις αξίες και τις πεποιθήσεις των γονέων και των οικογενειών των μαθητών ;

Τα ανωτέρω ερωτήματα αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα αν συσχετιστούν με το Ελληνικό Σύνταγμα αρθ. 16 παρ.2 που προβλέπει ότι «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων , την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλαση τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»
Και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αρθ.2 του προσθέτου πρωτοκόλλου όπου αναφέρεται ότι «Το κράτος οφείλει να σέβεται το δικαίωμα των γονέων όπως εξασφαλίζουν την μόρφωση και την εκπαίδευσή των παιδιών τους σύμφωνα με τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις»

Εξοχότατε κ. υπουργέ
Μετά τα ανωτέρω θεωρούμε ότι επιβάλλεται η ανάκληση της ως άνω εγκυκλίου.
Με τιμή

Για το Δ.Σ. Ο πρόεδρος
 Νικόλαος Σανιδάς

Ο γραμματέας
Παναγιώτης Περγαντάς


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου


21-2-2017

Λιβαδειά, 20 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, με την αγγελία του απρόσμενου θανάτου του βουλευτή Βοιωτίας και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου, συνήλθε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα το δημόσιο βίο καθ' όλη της διάρκεια της πολύχρονης πολιτικής του πορείας και αγωνίστηκε για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και του νομού Βοιωτίας.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Να καταθέσει στη μνήμη του συμβολικό χρηματικό ποσό στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
4. Να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης
5. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.


Πηγή: thivanews.blogspot.gr

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία στην κηδεία του Βαγγέλη Μπασιάκου (φωτο)


20-2-2017

Σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία έδωσε το παρών στην κηδεία του πρώην υπουργού και βουλευτή Βαγγέλη Μπασιάκου, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Θήβα.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου.
Εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και πλήθος στελεχών και φίλων του Βαγγέλη Μπασιάκου, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο, οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Στη Θήβα βρέθηκε, σήμερα, ολόκληρη σχεδόν η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θανάσης Δαβάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Καραγκούνης, Έλενα Ράπτη, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τσιάρας, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Βλάχος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κατερίνα Παπακώστα, Νίκη Κεραμέως, Σίμος Κεδίκογλου, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος Στύλιος, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Κουκοδήμος καθώς και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επίσης το παρών έδωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάνννης που επίσης εκφώνησε επικήδειο, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Βαρεμένος καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης από πλευράς της κυβέρνησης. Παρών και ο παρών ήταν και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Αλέκος Ακριβάκης.
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η κηδεία του πρώην υπουργού, Ευάγγελου Μπασιάκου, τελέσθηκε με δημόσια δαπάνη.


Πηγή:thivaononlihe.blogspot.gr/2017/02/blog-post_20.html

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας :Συλλυπητήριο Μήνυμα

19-2-2017Η Βοιωτία και ο Δήμος Ορχομενού θρηνεί σήμερα για το χαμό ενός πολιτικού άνδρα με μεγάλη προσφορά στην τοπική μας κοινωνία.

Ένας πολιτικός με τον όποιο συνδέθηκα επί σειρά ετών με προσωπική φιλία , αλληλοεκτίμηση και αμοιβαίες αγωνίες για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Αγωνιστήκαμε μαζί για μεγάλους στόχους και τους πετύχαμε .

Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι μεγάλη για τη Στερεά Ελλάδα και την πατρίδα μας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.
Λουκάς Υπερήφανος
Δήμαρχος Ορχομενού
Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Tα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Ευ. Μπασιάκου στέλνει ο πρώην Βουλευτής κ. Γ. Σταθάς


19-2-2017Για την αιφνίδια απώλεια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ευάγγελου Μπασιάκου εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ

Πρώην Βουλευτής Βοιωτίας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ


19-2-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο απροσδόκητος χαμός του βουλευτή Βοιωτίας, Ευάγγελου Μπασιάκου, μας αφήνει συντετριμμένους από τον ξαφνικό χαμό του.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος πέρα από την εμπιστοσύνη των Βοιωτών που επιβεβαιώθηκε στο πρόσωπο του όλα αυτά τα χρόνια, από το 1989 που εκλεγόταν βουλευτής, πέρα από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε σε κυβερνητικά σχήματα, πέρα από τις κομματικές περγαμηνές που τον συνόδευαν από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία και στην ΟΝΝΕΔ, εδραιώθηκε στην συνείδηση του Βοιωτικού λαού αλλά και όσων τον γνώριζαν από όλη την Ελλάδα, ως ένας πραγματικός κύριος της πολιτικής ζωής.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της Βοιωτικής γης, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας βουλευτής που με το ήθος του και την προσφορά του έλυσε πολλά προβλήματα στον νομό και βοήθησε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.
Οι αγώνες και το ήθος του, θα φωτίζουν για πάντα την παράταξη και την Βοιωτία μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του Βικεντία και στον υιό του Θανάση-Αριστείδη.

Καλό ταξίδι Βαγγέλη μας .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Η μεγάλη κομπίνα με τα Capital Controls - Ποιοι και πως έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό


19-2-2017


Σειρά τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν τράπεζες και μεγαλοκαταθέτες προκειμένου να παρακάμψουν τα capital controls παρουσιάζει το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι πρακτικές αυτές, με τις οποίες έχουν διαφύγει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς τράπεζες του εξωτερικού, είναι εν γνώσει της Τράπεζας της Ελλάδας, και του Διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα.

«Τα εμπόδια των capital controls έχουν παρακαμφθεί εδώ και μήνες από ελληνικές τράπεζες οι οποίες συνεργάζονται με τους λεγόμενους «ξένους θεματοφύλακες», τονίζει υπάλληλος συστημικής τράπεζας που μίλησε στην εφημερίδα.

Εξηγώντας τη διαδικασία μέσω της οποίας διαφεύγουν τα κεφάλαια, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, σημειώνει πως πρόκειται για «μια ασφαλιστική εταιρεία συνήθως η οποία έχει τραπεζικές δραστηριότητες τις οποίες τις οποίες ονομάζει ασφαλιστικά προϊόντα», το οποίο, όπως εξηγεί, πρόκειται για επίφαση.

Και συμπληρώνει: «Κάποιος εμφανίζεται να αγοράζει ασφαλιστικό προϊόν, φαίνεται πως η αγορά είναι στην Ελλάδα, αλλά η τράπεζα το προωθεί σε ξένη τράπεζα».

Η διαδικασία αυτή είναι εν γνώσει της ΤτΕ: «Η Τράπεζα της Ελλάδος βλέπει κάθε βδομάδα αυτές τις ροές, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλείται», επισημαίνει το ρεπορτάζ. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τον ρόλο της ΤτΕ, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «είναι άγνωστο γιατί ενώ τα κεφάλαια αυτά είναι υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν αποτελούν κομμάτι των στατιστικών που ανακοινώνει».
Το ρεπορτάζ παραθέτει δείγμα συνομιλιών του συντάκτη της εφημερίδας με δύο διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες πουλούν τέτοια προϊόντα σε συνεργασία με ξένο θεματοφύλακα, μέσα από τις οποίες γίνεται εμφανές το πώς γίνεται η παράκαμψη των capital controls διά αυτής της μεθόδου.altsantiri


Πηγή:www.periodista.gr/oikonomia/article/38845/i-megali-kompina-me-ta-capital-controls-poioi-kai-pos-ebgalan-ekatommuria-euro-sto-exoteriko

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΤΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ


19-2-2017


ΨΗΦΙΣΜΑ


Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Λιβαδειάς συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 με αφορμή την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του βουλευτή και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου, ο οποίος αγωνίστηκε με ήθος, υπομονή και επιμονή για την παράταξη και την Βοιωτία και
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1) Να παραστεί σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία.

2) Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

3) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

4) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιβαδειάς
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λένα Παπαγεωργίου


Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...