Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

19-7-2011

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                       
                                                          
     Γραφείο Τύπου


Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3
Ταχ.Κώδικας: 32 200
Τηλ: 2262 -3-50607

Fax:     2262-0- 27628                                                                         
Θήβα 18/07/2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

Με θέμα τον «Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής» συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Ιουλίου 2011.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου στην εισήγησή του είπε μεταξύ άλλων :
« Ο Καλλικρατικός Δήμος συστάθηκε με το Ν. 3852/2010 και ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2010. Μετά την ψήφισή του, κοινοποιήθηκαν στο Δήμο αρχικά, ελάχιστες Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Τα περισσότερα ήλθαν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στις 31 Δεκεμβρίου στις 21:45 μ.μ. ήλθαν συνολικά 34 αποφάσεις και Πρ. Διατάγματα.
 Ο Δήμος μας αποτελείται σήμερα από 4 Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμοι), 2 Δημοτικές Κοινότητες και 15 Τοπικές και από την 1η Ιανουαρίου έπρεπε να λειτουργεί ως ενιαίος Δήμος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα βήματα του « Οδικού Χάρτη» του νέου νόμου ίσως θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ως « άλματα» και τούτο διότι οι ημερομηνίες για κάθε ενέργεια, ήταν και είναι ακόμη και σήμερα ασφυκτικά ανελαστικές και με δεδομένο ότι σχεδόν όλες οι εγκύκλιοι, αποφάσεις,  ΚΥΑ κ.λπ. έφταναν πολλές φορές μεταγενέστερα από τις καταληκτικές ημερομηνίες  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Με το άρθρο 94 επεκτάθηκαν οι αρμοδιότητες της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, πέραν αυτών που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 75 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα σε τομείς όπως : Κοινωνικής Πρόνοια και Αλληλεγγύη, Αγροτική Ανάπτυξη, Εμπόριο, Πολεοδομία, Αλιεία και Κτηνοτροφία.
Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω ένα καλοπροαίρετο σχόλιο. Ενώ στη φιλοσοφία του ο «Καλλικράτης» φαίνεται να έχει αρκετά θετικά στοιχεία, δυστυχώς στην υλοποίησή του έχει πάρα πολλά προβλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος, αναφέρθηκε αναλυτικά στον απολογισμό του έργου των διευθύνσεων και των γραφείων που ανήκουν στο Δήμο και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, οι οποίες είχαν υποβληθεί στα πλαίσια του Δημοτικού Ελέγχου, όπως ορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά ο απολογισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr

Πηγή: thivanews.blogspot.com

 

Σχόλια