Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή έργων ύδρευσης στο Δήμο Λιβαδειάς

1-7-2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 30 -06-2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ η κατασκευή έργων ύδρευσης στο Δήμο Λιβαδειάς, προϋπολογισμού 1.357.400 €»

Με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, υπογράφηκε, η ένταξη και η χρηματοδότηση του έργου «Έργα μεταφοράς, διανομής και ελέγχου πόσιμου νερού Δήμου Λιβαδειάς». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1.357.400 €.

Οι εργασίες κατασκευής, που πρόκειται να υλοποιηθούν από τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, περιλαμβάνουν :

• Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 9.806 μέτρων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαφυστίου και στον οικισμό των Τσουκαλάδων.

• Την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 7.000 μέτρων στην πόλη της Λιβαδειάς

• Την εγκατάσταση παροχών ύδρευσης και λοιπές συνοδευτικές εργασίες.

Με την υλοποίηση του έργου, θα παραδοθεί ένα σύγχρονο τμήμα δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 17 περίπου χιλιομέτρων, που θα διασφαλίζει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου Λιβαδειάς.

Σχετικά με την ένταξη του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνει : «Συνεργαζόμαστε στενά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις υπηρεσίες για να προχωρούν έργα αναγκαία και χρήσιμα για τους πολίτες. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, δρομολογείται η κατασκευή ενός σημαντικού έργου για τη Λιβαδειά. Ενός έργου που εκσυγχρονίζει το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη και τους οικισμούς, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και προσφέροντας παράλληλα περιβαλλοντικά οφέλη. Ως αιρετή Περιφέρεια, έχουμε δεσμευτεί, πως με την ανάληψη της αρμοδιότητας από την 1η Ιουλίου, θα κάνουμε το ΕΣΠΑ ένα χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας. Είναι προφανές ότι ήδη έχουμε αξιοποιήσει αυτό το μεταβατικό διάστημα, έτσι ώστε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, οι διαδικασίες για την κατασκευή των απαραίτητων και σημαντικών έργων για τον τόπο μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή exeisminima.gr

Σχόλια