Δελτίο Τύπου για τραπεζοκαθίσματα και μουσική



Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3
Ταχ.Κώδικας: 32 200
Τηλ: 2262 -3-50607
Fax:     2262-0- 27628
  



Θήβα 8/07/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Αυστηροί έλεγχοι για τήρηση ορίων τραπεζοκαθισμάτων και ντεσιμπέλ (decibel).

Με εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Α. Χατζησταμάτη, στα πλαίσια των μέτρων της Δημοτικής Αρχής για την καλύτερη εικόνα της πόλης των Θηβών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επαναπροσδιορίστηκαν τα επιτρεπτά όρια των χώρων που μισθώνει ο Δήμος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Η αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τόσο στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα όσο και στα πεζοδρόμια της πόλης, που παρατηρείται έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ασφαλής διέλευση των πεζών και κυρίως ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τα όρια των επιτρεπτών χώρων σηματοδοτήθηκαν με κίτρινο χρώμα, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας τι χώρο δικαιούται για να μην επεκτείνεται έξω από αυτόν. Ελέγχους θα πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία αφενός για το αν τηρούνται τα όρια αφετέρου για το αν έχει πληρωθεί το ειδικό τέλος που απαιτείται για την άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια.

Ο κ. Αντιδήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Αυτό που παρατηρείται εδώ και χρόνια, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Είναι κατανοητό πως οι εποχές είναι δύσκολες και οι καταστηματάρχες περνάνε μια από τις χειρότερες, οικονομικά  περιόδους, όμως οι καταγγελίες των πολιτών αυξάνονται διαρκώς. Καλούμαστε λοιπόν να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, πέραν του επιτρεπτού, καθώς εμποδίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών και κυρίως ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το θέμα έχει εξαντληθεί, το έχουμε συζητήσει, εκφράστηκε η πρόθεση όλων να τηρηθεί ο νόμος, ελπίζουμε να μην  υπάρχουν παραβάσεις και αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στα πρόστιμα. Η μόνη υποχώρηση που θα γίνει θα είναι τις ημέρες της Εμποροπανήγυρης».



          



Ακόμα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα και για τη μουσική με στόχο να προστατευτούν οι πολίτες από την ηχορύπανση.

 «Από το επόμενο Σαββατοκύριακο Δημοτική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ. θα προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής, που δεν μπορούν να ηρεμήσουν τις ώρες κοινής ησυχίας από τη μουσική των καταστημάτων» προσθέτει  ο κ. Αντιδήμαρχος.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η ανάπλαση της οδού Πινδάρου, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου μέχρι την έναρξη του παζαριού να έχει ολοκληρωθεί μέρος του έργου και συγκεκριμένα έως την οδό Οιδίποδος (παλιό Δημαρχείο). Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες μεταξύ των οδών Π. Δράκου και Δίρκης που είναι κλειστή για τα οχήματα.

Πηγή: thivanews.blogspot.com


Σχόλια