«Δώρο» ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Του πιστώνει τους αγανακτισμένους!

 Ιουλ 06, 2011

Δεν το χωράει το μυαλό τους! Τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να χωνέψουν πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν κυκλοφορήσουν στο δρόμο, να μην μπορούν να παραστούν σε εκδηλώσεις, να δυσκολεύονται να κάνουν ακόμη και δημόσιες εμφανίσεις. Όταν το επιχειρούν, αντιμετωπίζουν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας, άλλοτε κόσμιες κι άλλοτε οργισμένες, χωρίς να λείπουν και περιστατικά βίαιων αντιδράσεων.
Αγανακτισμένοι πολίτες πολιορκούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία Οι άλλοτε λαοπρόβλητοι υπουργοί και βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, αλλά και της ΝΔ, στο βαθμό που μετείχαν σε κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης περιόδου) δεν τολμούν όχι μόνο να ξεμυτίσουν, αλλά –τελευταία- το σκέφτονται ακόμη και να επισκεφθούν τα γραφεία τους, αφού –σε πολλές περιπτώσεις- γίνονται κι αυτά στόχος επιθέσεων.
Δεν μπορούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που είχε προβλέψει ο Γιώργος Παπανδρέου (και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως πρωθυπουργός) συμβαίνει ήδη: «Αν δεν λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες», είχε δηλώσει από του βήματος της Βουλής  και στις 4 Ιουνίου 2010.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που  ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, κορυφώθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Σε πολλές ελληνικές πόλεις οργανώθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες προς κομματικά γραφεία, κυκλοφόρησαν αφίσες με ονόματα βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, ένας βουλευτής προπηλακίσθηκε, κάποια πολιτικά γραφεία υπέστησαν φθορές.
Σ’ αυτό συνετέλεσε ασφαλώς και η βιαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, κατά το απεργιακό διήμερο Τρίτης – Τετάρτης. Μέχρι και ομάδες ακροδεξιών παρακρατικών κουκουλοφόρων επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ., για να συνδράμουν τα ΜΑΤ στην επίτευξη του… παγκόσμιου ρεκόρ ρίψης δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, «σε τόσο μικρό χώρο, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα και με εκτιμήσεις ανταποκριτών και απεσταλμένων από ξένα ΜΜΕ.
Αλλά, όχι. Για τους φωστήρες του κυβερνώντος κόμματος, δεν φταίει η κυβερνητική πολιτική. Δεν φταίει το Μνημόνιο, ούτε το Μεσοπρόθεσμο, ούτε ο εφαρμοστικός νόμος. Δεν φταίει που όχι μόνο δεν αποκατέστησαν το «αίσθημα δικαίου» (κατά τη φράση του αρχηγού τους) αλλά το τραυμάτισαν ακόμη περισσότερο. Δεν φταίει τίποτε απ’ όλα αυτά.
Όμως…κάποιος έπρεπε να φταίει. Κι έτσι βρέθηκε ο συνήθης εύκολος στόχος: Ο… ΣΥΡΙΖΑ! Τις προάλλες ο (συνήθως σώφρων, μια και είναι ο μόνος βουλευτής που εκλέγεται συνεχώς από το 1974) Απόστολος Κακλαμάνης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια ανακοίνωση (σε έντονο ύφος) της οργάνωσης Μαγνησίας κατά των κυβερνητικών βουλευτών Κ. Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση, επειδή το ίδιο βράδυ, εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στα γραφεία τους. Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια!
Τις προηγούμενες ώρες τη σκυτάλη πήρε το επίσημο ΠΑΣΟΚ δια του γραμματέα του Μιχ. Καρχιμάκη. Με τη βοήθεια και ορισμένων φιλοκυβερνητικών τηλεοπτικών καναλιών και άλλων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ως θέμα της ημέρας αναδείχθηκαν (όχι οι δηλώσεις σοκ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για περιορισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, αλλά) οι… ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό του βουλευτή Τσώνη στη Λαμία, το σπάσιμο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, τις αφίσες με τα ονόματα των «μεσοπρόθεσμων» βουλευτών στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ακόμη και για το προ μηνών κράξιμο στον Θ. Πάγκαλο, στο Παρίσι!
Κάθιδρος ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής πάσχιζε να πείσει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για τις εκδηλώσεις αγανακτισμένων πολιτών στην πατρίδα του τη Ροδόπη! Μόνο που στον συγκεκριμένο νομό, ο συγκεκριμένος συνδυασμός έλαβε μόλις 4,23%. Στη Μαγνησία  4,66%. Στα Χανιά 4,37%. Και στη Φθιώτιδα, το ιλιγγιώδες 2,83%! Άλλωστε, ο συγκεκριμένος χώρος κάθε άλλο παρά ιδιαίτερα χαρίσματα στην οργάνωση, τον σχεδιασμό, την περιφρούρηση και κυρίως τη μαζικότητα των δημοσίων εκδηλώσεών του, έχει να επιδείξει.
Ο κ. Πεταλωτής θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό, ειδικά μετά την προσωπική του περιπέτεια στην Αργυρούπολη. Όπου οι 30-40 συγκεντρωμένοι και ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι έγιναν μέσα σε 10-15 λεπτά πάνω από 500 και με πολύ πιο άγριες διαθέσεις. Είχε και τότε σπεύσει να κατηγορήσει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ένα μήνα πριν, στον ίδιο χώρο (ΚΑΠΗ), σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ οι παρόντες μόλις που ξεπερνούσαν τα… 20 άτομα (Κυριακή μεσημέρι και με καλό καιρό)!
Βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να διαθέτει το ΠΑΣΟΚ εξαιρετικά ευαίσθητες κεραίες. Τόσο που πιάνουν αμέσως όλες τις διεργασίες εντός της κοινωνίας. Και οι διεργασίες αυτές να δείχνουν απότομη εκτόξευση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστά μεγαλύτερα κι απ’ αυτά που του έδιναν οι προ τριετίας δημοσκοπήσεις… Να έχει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκτήσει  ήδη ένα τεράστιο όγκο στελεχών, οπαδών, θαυμαστών και υποψήφιων ψηφοφόρων και να μην το έχει συνειδητοποιήσει ούτε ούτε ο ίδιος! Διότι αν το είχε συνειδητοποιήσει, ούτε ο Π. Λαφαζάνης προχθές στη Βουλή ούτε ο Δ.Στρατούλης και ο Π. Σκουρλέτης θα έβγαιναν απόψε στα κανάλια με απολογητικό ύφος, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι «όχι… εμείς δεν… μας συκοφαντείτε», κ.λπ.
Να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» μάλλον θα έπρεπε, στα κυβερνητικά στελέχη για το… δώρο! Ένα δώρο απρόσμενο, ίσως και πολύτιμο. Διότι πολλοί από τους αγανακτισμένους πολίτες, ενώ ως τώρα δεν είχαν καμία σχέση με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από το πολύ το «ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ» που ακούν από τους κυβερνώντες, δεν αποκλείεται να αποκτήσουν…
enet.gr

Σχόλια