Σεισμός 7 Ρίχτερ στο Περού – Έγινε αισθητός μέχρι τη Λίμα

24-08-2011

Ένα 24ωρο μετά τη σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ακόμη ένας σεισμός ταράξει την Αμερική.























Αυτή τη φορά στο Περού και σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της χώρας ήταν 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στο ανατολικό τμήμα της χώρας και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Λίμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46 τοπική ώρα (20:46 ώρα Ελλάδος) σε βάθος 149 χιλιομέτρων και είχε επίκεντρο ζώνη που βρίσκεται νότια της περιοχής Κονταμάνα, η οποία βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα.


Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Πουκάλπα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από τη Λίμα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), σύμφωνα με το οποίο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Το USGS χρησιμοποιεί ως μονάδα μέτρησης για τους σεισμούς το "μέγεθος στιγμής" (Mw).

Στην περιοχή δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί.

Το βάθος του σεισμού --145 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS-- μειώνει τις πιθανότητες για την πρόκληση σοβαρής ζημιάς.

Επίσης αυτόπτες μάρτυρες στην Κρουζέιρο ντο Σουλ, μία από τις πόλεις της Βραζιλίας που βρίσκονταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόκληση μεγάλων ζημιών ή τραυματισμών στη Βραζιλία.


Πηγή: newsit.gr

Σχόλια