Η απόφαση την εμποροπανήγυρη της Θήβας

22-08-2011















ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
(Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου)



Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων με την υπ’ αριθ. 269/2011 (18η Τακτική Συνεδρίαση στις 20-7-2011) κανονιστική απόφασή του που αφορά τη λήψη απόφασης για την οργάνωση και διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης έτους 2011 (σχετ. η 39/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)


Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι   ΚΑΤΑ   Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α
Α.1. Να διεξαχθεί η εμποροπανήγυρη για το 2011 στο κέντρο της πόλης της Θήβας κατά το χρονικό διάστημα 23/8 – 29/8/2011, επί της οδού Πινδάρου, (έναρξη από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Σκουρτανιώτη και τέλος μέχρι και την αρχή της οδού Λ. Μπέλλου απέναντι από το Μουσείο) με περίπτερα διαστάσεων (3 Χ 3 μέτρα), καθώς και με ράντζα, πλην του διαστήματος μεταξύ των οδών Οιδίποδος και Αντιγόνης όπου τα περίπτερα θα είναι διαστάσεων 3 Χ  4 μ.. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι έμπροσθεν του Ιερού του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου δεν θα τοποθετηθούν παράγκες ή ράντζα και ότι η πώληση κουδουνιών θα γίνεται στα περίπτερα που θα τοποθετηθούν μεταξύ του Παλαιού Νοσοκομείου και της αρχής της οδού Μπέλλου. Η όλη διάταξη της εμποροπανήγυρης και ο χώρος που θα καταλάβουν τα περίπτερα φαίνεται και απεικονίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε η ΤΥΔΘ και το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
Τα είδη που θα πωλούνται (κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης) θα είναι τα εξής: είδη ένδυσης- υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβάς, κουδούνια και παραδοσιακά είδη, είδη δώρων, βιβλία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

2. Η ημερομηνία κλήρωσης για την εκμίσθωση των θέσεων των παραγκών στις οποίες θα ασκήσουν τη δραστηριότητά τους οι έμποροι της εμποροπανήγυρης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2323/95 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει σήμερα, να γίνει στις 22-8-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.00 π.μ.
3. Η διενέργεια της κλήρωσης θα διεξαχθεί ενώπιον επιτροπής από Δημοτικούς Συμβούλους που θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
4. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με δημόσια κλήρωση που διενεργείται μεταξύ των ενδιαφερομένων ενώπιον επιτροπής από Δημοτικούς Συμβούλους που θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο,  κατά την οποία οι διαθέσιμες άδειες κληρώνονται κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) στους ενδιαφερομένους των περιπτώσεων α), β), γ) και δ) και κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) στους ενδιαφερομένους της περίπτωσης ε) του άρθρου 2 παρ. 1 του Ν. 2323/95.
Δημόσια κλήρωση διενεργείται και για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος, κατά τα ανωτέρω.
Στη συνέχεια οι άδειες συμμετοχής εκδίδονται με απόφαση του αρμόδιου δημοτικού συμβουλίου και ισχύουν για συγκεκριμένο χώρο και θέση.
Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά χρήση, των αδειών της παραγράφου αυτής, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τον/τη σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών, υπό τον όρο ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
Το Δημόσιο, δήμοι ή κοινότητες και εκκλησιαστικές αρχές δεν επιτρέπεται να εκμισθώνουν ή να παραχωρούν κατά χρήση χώρους που προορίζονται για τη λειτουργία των προαναφερόμενων αγορών σε πρόσωπα που δεν κατέχουν άδεια κατά την παρούσα παράγραφο.
5. Η κατασκευή των παραπηγμάτων καθώς και η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμoύ θα γίνει με απευθείας ανάθεση από το Δήμαρχο σύμφωνα με το 209 του Ν. 3463/06 και το άρθρο 20 του Ν.3731/08.
6. Καθορίζονται τα τέλη  χρήσεως των χώρων, όπως αυτοί εμφαίνονται  στο συνημμένο σχεδιάγραμμα, ως εξής:
Για τα περίπτερα (παράγκες) :
-Από την οδό Σκουρτανιώτη μέχρι την οδό Οιδίποδος στο ποσό των 750ευρώ.
-Από την οδό Οιδίποδος μέχρι την οδό Αντιγόνης στο ποσό των 850 ευρώ.
-Από την οδό Αντιγόνης μέχρι την οδό Βουρδουμπά στο  ποσό των 750 ευρώ.
-Από την οδό Βουρδουμπά μέχρι την οδό Κέβητος στο ποσό των 750.
-Από την οδό Κέβητος μέχρι την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο ποσό των 750 ευρώ.
-Από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου μέχρι το περίπτερο του Νοσοκομείου στο ποσό των 750 ευρώ.
- Το ποσό για τα ράντζα καθορίζεται στη τιμή των 500 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος έμπορος μετασκευάσει το ράντζο σε παράγκα, αυτός θα καταβάλει τέλος χρήσης 600 ευρώ επιβαρύνεται δε εξολοκλήρου με το κόστος κατασκευής.
Ειδικότερα:
-Στην πλατεία Κεραμοπούλου μια θέση για Χαλβά στο ποσό των 1.000 ευρώ.
-Στο άγαλμα του Πίνδαρου για χαλβά και λουκουμάδες στο ποσό των 800 ευρώ.
-Μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο δυο θέσεις για βιβλία στο ποσό των 800 ευρώ.
-Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο μια θέση για χαλβά στο ποσό των 800 ευρώ.
Στα ανωτέρω ποσά συμπεριλαμβάνεται το μίσθωμα, το κόστος κατασκευής, πλην της παραπάνω αναφερομένης περιπτώσεως της μετασκευής ράντζου σε παράγκα τη δαπάνη της οποίας φέρει ο έμπορος, και το κόστος ηλεκτροφωτισμού των παραγκών. Ο μισθωτής έμπορος δηλαδή, δεν επιβαρύνεται με κανένα επιπλέον ποσό έναντι ουδενός.
7. Το ύψος του προστίμου για την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου μέσα και γύρω από το χώρο της εμποροπανήγυρης καθορίζεται στο ποσό των 1.000 € για κάθε παράβαση.
8. Οι Θηβαίοι έμποροι θα μπορούν να λάβουν έως δύο (2) παράγκες με έκπτωση 80% στο οποίο ποσό θα προστίθεται το κόστος κατασκευής της παράγκας.
Οι θέσεις για τους Θηβαίους συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη θα υποδειχτούν από την επιτροπή.
9. Οι παράγκες που μείνουν αδιάθετες μετά το πέρας της δημοπρασίας της 22-8-2011 θα διατίθενται μέχρι την 2η ημέρα με το ίδιο μίσθωμα και από την 3η ημέρα και μετά μέχρι τη λήξη της εμποροπανηγύρεως με ποσοστό έκπτωσης 10% για κάθε ημέρα.
10. Οι άδειες συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη θα χορηγούνται σε εμπόρους και σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, θα εκδοθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ισχύουν για τη συγκεκριμένη θέση που θα κατοχυρώσουν  οι δικαιούχοι στη δημοπρασία.
11. Κατά τη δημοπρασία οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν θα προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά τους και οι άδειες θα χορηγούνται μετά την ολοσχερή εξόφληση του τιμήματος.
Κατά τα λοιπά έχουν ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 1, 2 και 3 του Ν.2323/95, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του   Ν. 3377/2005.
Β. Συγκροτεί επιτροπή εκ μελών του, αποτελούμενη από τους:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
  1. Χατζησταμάτη Ανδρέα, Αντιδήμαρχο Θηβαίων
  2. Δρένιο Σωτήριο
  3. Μίχα Πέτρο
  4. Πέτραινα Ηλία
  5. Βενιζέλο Παναγιώτη
  6. Βενιζέλο Κων/νο
  7. Κολιγιάννη Λάζαρο
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ αντίστοιχα
  1. Γιαννίκα Δημήτριο
  2. Τσίτρα Χαράλαμπο
  3. Σδόνα Γεώργιο
  4. Σκαλή Γεώργιο
  5. Μπατσούλη Δημήτριο – Παναγιώτη
  6. Νόκα Θεμιστοκλή
  7. Τουλουμάκο Αντώνιο
ενώπιον της οποίας θα διενεργηθεί δημοσίως η κλήρωση για την επιλογή των ενδιαφερομένων και η θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ








Σχόλια