«Όχι» Παπανδρέου στις εκλογές

31-10-11

















Παρά τη διαφωνία των «πράσινων» βουλευτών


Με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, την κοινοβουλευτική ομάδα σε κατάσταση πανικού μετά και την ένταση της 28ης Οκτωβρίου, ο Γ. Παπανδρέου στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την εικόνα αλλά και την τακτική της κυβέρνησής του μιλώντας για «εθνικό καθήκον» για την σωτηρία της χώρας.



Αυτή θα είναι και η απάντηση του στις πιέσεις για εκλογές, επισημαίνοντας ότι όσοι σήμερα ζητούν εκλογές υπακούουν στις μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι στις εθνικές επιταγές.



Θα χαρακτηρίσει καταστροφική τώρα μια προσφυγή στις κάλπες και επικίνδυνη την επικράτηση ακραίων θέσεων που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης. Το μήνυμα δεν θα αφορά τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,οι οποίοι πλέον βλέπουν ως μοναδική λύση την έξοδο ή έστω την συγκυβέρνηση για να μοιράζεται το βάρος και το πολιτικό κόστος.



Και το ερώτημα είναι αν και πώς ο πρωθυπουργός θα πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα με δεδομένο ότι αυτή θα κληθεί να ψηφίσει τον νέο προϋπολογισμό με ή χωρίς μέτρα, το νέο φορολογικό, το νέο ασφαλιστικό, τον νόμο Ραγκούση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων (οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ενυπόγραφα διαφωνήσει με την ρύθμιση για τα ταξί) και κυρίως αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα κληθεί να ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση με ό,τι σημαίνει αυτό...

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια