Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ 2012) στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

22-11-11


















Στις 28-31 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, το «7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (ΣΕΤΝ 2012). Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι http://setn2012.ucg.gr




Το ΣΕΤΝ 2012 συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ). Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός στον Ελληνικό χώρο σχετικά με τα επιτεύγματα της Τεχνητής Νοημοσύνης, πολλά από τα οποία αξιοποιούνται σε πρακτικές εφαρμογές, όπως η βιοϊατρική τεχνολογία (biomedical technology), η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα (data mining), η μηχανική όραση (machine vision), η ρομποτική, η μηχανική μετάφραση (machine translation), οι μηχανές αναζήτησης πληροφορίας στο διαδίκτυο, τα συστήματα προφορικών διαλόγων, τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων, κ.ά.



Το ΣΕΤΝ οργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) σε συνεργασία με Ερευνητικά Ιδρύματα ή ΑΕΙ. Παρέχει στους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης την ευκαιρία διάδοσης των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών και προώθησης νέων συνεργασιών. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της Πληροφορικής να ενημερωθούν για καινοτόμες πρακτικές εφαρμογές που αξιοποιούν μεθόδους και τεχνικές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η συμμετοχή στο συνέδριο ΣΕΤΝ 2012 είναι διεθνής και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200 συνέδρους κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες. Το πλούσιο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει εξειδικευμένες συνεδρίες, ημερίδα επιχειρηματικών εφαρμογών, επιστημονικά σεμινάρια, και προσκεκλημένες ομιλίες από επιστήμονες με διεθνή καταξίωση.

Το προεδρείο του συνεδρίου αποτελείται από τους:

Η. Μαγκλογιάννη, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Β. Πλαγιανάκο, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Ι. Βλαχάβα, Καθηγητή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πηγή:orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια