Σαφής προειδοποίηση της Γερμανίας για αλλαγές στην ΕΕ

29-11-11


















Γ. Βεστερβέλε: Θα προχωρήσουν με όσους θέλουν να ακολουθήσουν!


Σαφέστατη προειδοποίηση ότι οι αλλαγές στην ΕΕ θα προχωρήσουν με όσους θέλουν να ακολουθήσουν έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.


Σε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Σ. Δήμα, ο Γκίντο Βεστερβέλε, υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του, αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να αποτελέσουν το επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των 27 κρατών μελών της ΕΕ.


Τόνισε όμως, ότι πρόκειται για μια «πρόταση» και όπως σαφέστατα προειδοποίησε, σύμφωνα με τη Deutche Welle, «αν κάποιο μέλος δεν θέλει να ακολουθήσει στην επόμενη φάση, τότε, δεν θα πρέπει να μπλοκάρει τα υπόλοιπα 26 κράτη».


Στη συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Γερμανός και ο Πολωνός ομόλογός του, με τους οποίους ο κ. Δήμας θα έχει στην πορεία της ημέρας κατ’ ιδίαν συναντήσεις.



Από την πλευρά του, ο Σ. Δήμας, αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης και της προώθησης μεταρρυθμίσεων κι αλλαγών που θα θωρακίσουν την Ευρώπη, ενώ έδωσε ταυτόχρονα έμφαση στην ανάγκη της προστασίας της συνοχής της Ευρώπης.


Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια