Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις Βρυξέλες

30-11-11




















Μάθαμε από τα Μ.Μ.Ε πως οι περιφερειάρχες επισκέφθηκαν την έδρα της Ε.Ε και πως συζητούν σημαντικά θέματα για τον τόπο.


Προκειμένου να αξιολογήσουμε αυτή την διαδικασία είναι αναγκαίο να σκεφτούμε τον ρόλο της Ε.Ε σαν υπερασπιστή των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Να σκεφτούμε πως στάθηκε και στέκεται στην οικονομική κρίση που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Με πόση επιμονή και πίεση φροντίζει να φορτώσει τα βάρη της στους εργαζόμενους. Πως συνεργάζεται με το Δ.Ν.Τ και συντονίζεται σε πολιτικές πρακτικές που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να πειθαναγκάσουν τον λαό. Που επιδιώκουν την υποταγή του στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Περισσότερο εύκολα από ποτέ κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται, πως, τα όποια χαμόγελα και οι υποσχέσεις της Ε.Ε δεν μπορούν να κρύψουν την λογική του τοκογλύφου, που χάριν του κέρδους ξεζουμίζει λαούς.



Αυτά, που εύκολα καταλαβαίνει ο λαός και δυναμώνει την αντιμπεριαλιστική – αντιμονοπωλιακή του αντίληψη, δεν βρίσκουν απήχηση, δεν μετράνε για τους υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού μας συστήματος και τους υποταγμένους υπερασπιστές της Ε.Ε. Δεν βρίσκουν σύμφωνους το ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ, το ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ, του Οικολόγους.

Δεν βρίσκουν σύμφωνους αυτούς που ακόμα και τώρα προσπαθούν να πείσουν τον λαό πως η Ε.Ε λειτουργεί σε όφελος των λαών. Πως πρέπει να ελπίζουν οι εργαζόμενοι. Να έχουν αυταπάτες. Να υποταχθούν περιμένοντας.

Σε αυτή την γραμμή λειτούργησαν και λειτουργούν οι περιφερειάρχες και η Ένωση Περιφερειών που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την έδρα της Ε.Ε για να κουβεντιάσουν με παράγοντες της μονοπωλιακής ένωσης και να εξασφαλίσουν, δήθεν, κονδύλια για την πραγματοποίηση έργων στον τόπο μας. Για να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.


Δεν περιμέναμε ποτέ πως αυτοί οι περιφερειάρχες - όλοι τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ – θα έκαναν κάτι διαφορετικό. Σαν συνεπείς υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας στήριζαν και στηρίζουν τις επιλογές της.

Σήμερα όμως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Βάζουν πλάτη για να φτιασιδώσουν την εικόνα της Ε.Ε που αποκαλύπτει πιο καθαρά το αντιλαϊκό της περιεχόμενο. Προσπαθούν να κάνουν τον λαό να μην τη δει σαν πηγή δεινών και αφετηρία αντεργατικών επιλογών, που στην πραγματικότητα είναι, αλλά σαν ελπίδα για το μέλλον.



Γι’ αυτό τον λόγο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για μια ακόμη φορά, τους καταγγέλλει σαν παράγοντες αποπροσανατολισμού του λαού. Σαν δεκανίκια της πολιτικής της Ε.Ε.



Όσο και αν προπαγανδίζουν την σημασία των Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων αλλά και των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, κανείς δεν μπορεί να κρύψει από τον λαό πως και αυτά συνέβαλαν στην σημερινή κατάσταση της οικονομίας της Χώρας μας. Πως με τίποτε δεν μπορούν να αναπληρώσουν όσα πήραν από τον λαό, με την συστηματική και συνεχιζόμενη εκμετάλλευση τους.



ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ



ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Πηγή:thivanews.blogspot.com




Σχόλια