Οικογενειακό θρίλερ στη Θήβα

23-12-11




















Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος



Υπό καθεστώς απίστευτης βίας και τρόμου τελεί τα τελευταία 32 χρόνια η κάτοικος των Πλαταιών Θηβών, Π. Λ., σύμφωνα με τα όσα επικαλείται στη zougla.gr.


Ο σύζυγος της 48χρονης, Δ. Λ., έχει κάνει τον «βίο αβίωτο» τόσο στην ίδια όσο και στα τέσσερα παιδιά τους, αναγκάζοντας την οικογένεια να ζει σε συνθήκες ξυλοδαρμών, προσβολών και απειλών… ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Η συγκεκριμένη ιστορία συζυγικής βίας είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλές οικογένειες της χώρας, με τις κακοποιημένες γυναίκες να σιωπούν και να υπομένουν υπό το φόβο της δημοσιοποίησης και της έκθεσης. Ως πότε όμως;


Αυτό το «ως πότε» λειτούργησε σαν κινητήριος μοχλός ώστε η 48χρονη να ανοίξει το στόμα της και να καταγγείλει τον σύζυγο της, ο οποίος έφτασε μέχρι και στο σημείο να χτυπήσει τους ανυπεράσπιστους και υπερήλικες γονείς της.

Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…


Το χρονικό του μαρτυρίου


Το βασανιστήριο που βίωνε η πρωταγωνίστρια της ιστορίας από τον μέθυσο, όπως λέει, σύζυγό της, δεν έχει τελειωμό. Όταν αρραβωνιάστηκε ήταν μόλις 16 ετών και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.


Ωστόσο, δεν άργησε ιδιαίτερα να ανακαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου που είχε επιλέξει να μοιραστεί την ζωή της. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Δ. Λ., άρχισε να την βρίζει και να την κακοποιεί χωρίς λόγο και αιτία.


Συνένοχοι σε όλο αυτό; Οι γονείς της, οι οποίοι με την στάση που τηρούσαν, την απέτρεπαν από το να φωνάξει και να καταγγείλει τα βασανιστήρια που βίωνε στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου.


«Η μητέρα μου, μου έλεγε ότι αν χωρίσεις με τον άντρα σου είναι κακό. Για το χωριό, για τους συγγενείς, για όλα. Έλεγα για να το λένε, έτσι θα ναι» αναφέρει χαρακτηριστικά η 48χρονη.


Τα χρόνια κυλούσαν και μόνο ως ευχάριστα ή ανέμελα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν και το «ζευγάρι» απέκτησε τέσσερα παιδιά, φαίνεται πως το γεγονός δεν ήταν ικανό να κατευνάσει την οργή του συζύγου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές τα χτυπούσε και τα απειλούσε οδηγώντας τα μέλη της οικογένειας σε απόγνωση.

«Μια φορά του ήρθε η τρέλα και πέταξε ότι είχε πάνω στο τραπέζι και μετά με κυνηγούσε και πάταγα πάνω στα γυαλιά. Και πάλι δεν είπα τίποτα. Φοβόμουνα…» αναφέρει η Π. Λ. συντετριμμένη.


«Δεν πήγαινε άλλο»


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για την 48χρονη ήταν πριν από δυο μήνες. Ο σύζυγος της, βρισκόμενος (για ακόμη μια φορά) σε κατάσταση αμόκ, αφού την χτύπησε βάναυσα, έφτασε στο σημείο να την μαχαιρώσει με κατσαβίδι μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μικρής τους κόρης.


«Η μικρή φώναζε βοήθεια. Μας χτυπούσε και με μαχαίρωσε με κατσαβίδι. Ευτυχώς ήρθε ο γιός μου αλλιώς θα μας είχε σκοτώσει» σημειώνει η 48χρονη.


Μετά από αυτό το περιστατικό, η Π. Λ. αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θήβας, αποφάσισε να φύγει από το χωριό μαζί με τον γιό της και τη μικρότερη κόρη της και να πάει στα αδέρφια της στη Νέα Υόρκη. Η αστυνομία; Άφαντη όπως καταγγέλλει.


Κακοποίησε τους γονείς μου


Το δράμα ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Μετά τη φυγή της 48χρονης, ο σύζυγος της, προκειμένου να την «πιέσει» να γυρίσει πίσω, δεν δίστασε να διαρρήξει το σπίτι των γονιών της και να χτυπήσει βάναυσα του δύο υπερήλικες.


Έσπασε την τζαμαρία του σπιτιού, εισέβαλλε μέσα κραδαίνοντας μια αλυσίδα και άρχισε να χτυπάει τον 84χρονο πατέρα της Π. Λ., μπροστά στα μάτια της μητέρας της.


«Μετά έβγαλε ένα λοστό και τους χτύπαγε για 40 λεπτά. Η μητέρα μου πήγε δίπλα στην πόρτα και της λέει… περίμενε να τελειώσω εκείνον και θα αρχίσω εσένα» καταλήγει η 48χρονη τρομοκρατημένη.



Δεν έχει συλληφθεί


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος ακόμα δεν έχει συλληφθεί.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, η σύλληψη του δεν κατέστη δυνατή λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ωστόσο έχει σχηματιστεί φάκελος ο οποίος εστάλη στην εισαγγελία.


Οψόμεθα…


zougla.gr

Σχόλια