Πως θα ήταν το pac-man αν το είχαν φτιάξει κομμουνιστές;

29-12-11
























Γράφει ο 29-26


Το γνωστότατο κλασικό παιχνίδι υπολογιστών που όλοι λίγο-πολύ έχουν παίξει στη ζωή τους, το pac-man, είναι ένα σύμβολο του καπιταλισμού. Όσο καλύτερος είσαι, τόσο περισσότερο προχωράς στις πίστες, μαζεύεις περισσότερους πόντους και αν έχεις καλή Τύχη και αποφεύγεις τα φαντασματάκια ίσως δεις και την τελευταία πίστα που λίγοι, είναι η αλήθεια, έχουν καταφέρει να δούν.



Ο Περισσός ως γνωστόν απεχθάνεται τον Καπιταλισμό. Φυσικά απεχθάνεται και το pac-man. Ποιες θα ήταν οι κυριότερες διαφορές στην περίπτωση που το Κίνημα είχε προφτάσει να ανακαλύψει το δημοφιλές αυτό παιχνίδι; Τα λαγωνικά του Διαδικτύου, έχοντας απόρρητες πληροφορίες στα χέρια τους από τα άδυτα των Αδύτων σας παρουσιάζουν το ʽʼΚΚac-manʼʼ!! Σας δίνουμε σε αποκλειστικότητα τις 2 μετατροπές που θα μετατρέψουν ένα απλό ιμπεριαλιστικό παιχνίδι σε παλλαϊκό παραλήρημα:



Διαφορά 1η: Τα φαντασματάκια δεν θα μπορούν να ʽʼφάνεʼʼ πλέον τον pac-man αλλά θα γίνεται το εξής: Όταν ένα φάντασμα πάει να ακουμπήσει το ΚΚac-man, θα γίνεται αόρατο και ουσιαστικά ο ΚΚac-man θα περνάει από μέσα του. Επάνω δεξιά στην οθόνη θα φαίνεται η μία ζωή που χάθηκε και η οποία θα πριμοδοτείται από το κόμμα με αποτέλεσμα ο παίκτης να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι του. Έτσι ακόμα και ένας μεθυσμένος θα μπορεί με περισσή ευκολία να τερματίσει το παιχνίδι.



Διαφορά 2η: Οι 4 τελείες στις γωνίες ως γνωστόν κάνουν τον pac-man να μπορεί να φάει τα φαντασματάκια για κάποια δευτερόλεπτα. Το ʽʼκάποια δευτερόλεπταʼʼ είναι κάτι που το Κίνημα δεν μπορεί να δεχτεί. Πρέπει όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες να φάνε τα φαντάσματα και να είναι ευτυχισμένοι. Οπότε ο χρόνος, στο ΚΚac-man, για να φας τα φαντασματάκια θα είναι απεριόριστος. Πρακτικά θα τελειώνει όταν φας και το τέταρτο φάντασμα, οπότε μετά επανέρχεσαι στην αρχική κατάσταση που αυτά σε ξανακυνηγάνε.



Με τις δύο αυτές ʽʼαριστερέςʼʼ τροποποιήσεις το παιχνίδι πλέον θα μπορεί να δίνει χαρά σε όλους, ανεξαρτήτως ικανότητας ή κόπου. Όλοι θα μπορούν να δούν την τελευταία (σπάνια) οθόνη και όλοι θα έχουν την χαρά να αντικρύσουν το ʽʼgame overʼʼ χωρίς να έχουν χάσει ποτέ! Η επιδότηση ζωών θα γίνεται απευθείας από την Γενική Γραμματεία και τα παιχνίδια θα είναι απεριόριστα για όλους! Τα Σαββατόβραδα μας θα αποκτήσουν πλέον νόημα και οι ζωές μικρών και μεγάλων θα αλλάξουν οριστικά. Ζήτω το Κίνημα, ζήτω ο ΚΚac-man!!....

 
Πηγή:himaira.blogspot.com


Σχόλια