Το σχέδιο - πρόκληση της Μέρκελ

29-01-12

















Τι «μαγειρεύει» για τον «επίτροπο δημοσιονομικών»


Τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την τοποθέτηση μόνιμου επιτρόπου αρμόδιου για τη δημοσιονομική προσαρμογή προτείνουν οι Γερμανοί στις Βρυξέλλες και εισηγούνται ότι η χώρα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας στα έσοδα και τις δαπάνες για να εξασφαλίσει το δάνειο 130. δισ. ευρώ.


Αυτό σημειώνει σήμερα η εφημερίδα Real News, αναφερόμενη στην πολύκροτη υπόθεση που έχει ξεσπάσει, σχετικά με γερμανικό σχέδιο που θέλει τον «διορισμό» ειδικού Ευρωπαίου επιτρόπου που θα ελέγχει τα θέματα προϋπολογισμού στη χώρα μας, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις για προσβολή της εθνικής μα κυριαρχίας.


Όπως περιγράφει το δημοσίευμα, η Αθήνα θα υποχρεωθεί να υιοθετήσει έναν νόμο (και όπως λένε οι Γερμανοί, το καλύτερο είναι να τον κατοχυρώσει συνταγματικά), που θα τη δεσμεύει σε μόνιμη βάση ότι τα κρατικά έσοδα θα κατευθύνονται πρώτα στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Μέρκελ, με δεδομένο ότι η Ελλάδα «έχει πιθανώς αποτύχει σε κρίσιμους στόχους του προγράμματος και πάλι το 2011», θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυστηρούς κανόνες. Η απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους και η μεταφορά εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας, μέσω του ελέγχου επιτρόπου Προϋπολογισμού υπό την αιγίδα του Eurogroup, και μάλιστα με ενσωμάτωση του ρόλου του στην ελληνική νομοθεσία, είναι τα βασικά μέρη του γερμανικού πλάνου.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια