Ποιος είναι ο Μ.Παπαϊωάννου που θα μας πει “…ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό…”; To Who is Who…Σύνταξη από τα 50!

Aπό  netakias.neta.sketa
Δεν ξεκινήσαμε εμείς την φωτιά κ. Παπαϊωννου αλλά εσείς, το πολιτικό σύστημα του Παπανδρεϊκού Μεσαίωνα μαζί με τις “Δεξιες” παρενθέσεις, αλλά μην νομίζεται ότι θα στεναχωρηθούμε, τώρα που καίει και το ίδιο σας το κόμμα.
Φυσικά κι έχω άγνοια νόμο κ. Μ. Παπαϊωάννου
Εχεί δίκιο όταν λέει ότι έχουν αγνοια νόμου όσοι τον επικρίνουν για την κίνησή του να θέσει ερώτημα για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, μιας και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να...
πράξει το αυτονόητο καθήκον του.
Αλλο ένα “νόμιμο και ηθικό” σαν αυτό που μας έτριψε στην μούρη ο κ.Βουλγαράκης.
Τον ξέρει καλά ο κ.Μ.Παπαϊωάννου το νόμο.
O κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διορίστηκε για πρώτη φορά δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον Ιούλιο του 1974 και το σχετικό διάταγμα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 345/74 και άσκησε δικηγορία ως τον Δεκέμβριο του 1996, οπότε παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί, και ο ΔΣΑ τον ανακήρυξε επίτιμο δικηγόρο για την προσφορά του στο Σώμα.
Συνταξιούχος το 1996 ετών ….50 ! ! ! ! ! !
Το 2007 όμως δεν εξελέγει βουλευτής κι αποφάσισε στα 62 να ξαναεργαστεί, όμως δεν υπήρχε ανάλογη περίπτωση δικηγόρου που επέστρεψε μετά την συνταξιοδότηση, έτσι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης (o…γνωστός νεοφιλελεύθερος) συναίνεσε στον επαναδιορισμό του κ. Παπαϊωάννου με την απόφαση 73299/31.7.2008, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 753/13.8.2008, κάτι που προκάλεσε αίσθηση στους νομικούς κύκλους.
Εν συνεχεία ο πρώην βουλευτής ορκίστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και την 1η Σεπτεμβρίου κατέθεσε αίτηση στον ΔΣΑ, προκειμένου να καταχωρηθεί ξανά στα Μητρώα και να αποκτήσει δελτίο ταυτότητας δικηγόρου.
Σε δήλωση του είχε πει «Αποφάσισα να κάνω ξανά δικηγορί επειδή είμαι 62 ετών και θέλω να ασχολούμαι με κάτι, είμαι ενεργός πολίτης. Εκλεισα το γραφείο μου λόγω του ασυμβιβάστου και δεν το μεταβίβασα σε άλλονεπειδή δεν ήθελα να κοροϊδεύω.Τήρησα τη νομιμότητα.Δεν αποτελώ μοναδική περίπτωση. Υπέβαλα αίτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης,διεκδικώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία».
Το ηθικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του κ.Μ.Παπαιωάννου έγινε κι νόμιμο. Τότε κι εγώ ήμουν μαζί του, γιάτι απεχθάνομαι τους ανεπάγγελτους Πολιτικούς.
Σήμερα όμως ο ίδιος είναι μέλος της κυβέρνησης που κάνει το αντίστροφο ανήθικο και παράνομο, ανήθικο και…νόμιμο!
Αυξηση ορίων ηλικίας (για τους άλλους), έφεδρείες, απολύσεις, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, αυξηση της ανεργίας, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων…
που πήγε κ.Μ.Παπαϊωάννου τώρα το “το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία”;
Μέχρι που το σατανικό μυαλό τους σκέφτηκε στις 14/12/2010 Εγκύκλιο που τιμωρεί τους δημόσιους υπαλλήλους που πληρούν τους όρους του νόμου για να βγουν σε εφεδρεία, αλλά δεν το κάνουν ! ! ! !
Δηλαδή τιμωρεί όσους ΘΕΛΟΥΝ να εργαστούν!
που πήγε κ.Μ.Παπαϊωάννου τώρα το “το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία”;
Γιατί είστε σε αυτήν την κυβέρνηση;
Ετσι υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις;
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Εγκύκλιος του Σαχινίδη, οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έρθει η ώρα να βγουν στη σύνταξη αυτή θα είναι «ψαλιδισμένη». Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά.
Κάτι ανήθικο….αλλά νόμιμο!
Να μην συνεχίσω πως “σώθηκαν” τα ασφαλιστικά ταμεία κι εγώ που είμαι τώρα στα 35 με 800,00 € και τους τελευταίους μήνες στα 400,00 € αν θά πάρω σύνταξη έστω στα 65….
Αυτά για το Who is Who….!
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σχόλια