Η Άρια Αγάτσα στον Γ. Κουτρουμάνη για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας & Κατοικίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Άρια Αγάτσα στον Γ. Κουτρουμάνη για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας & Κατοικίας

Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα συναντήθηκε στη Βουλή με τον Γ. Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την απόφαση κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας & του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας από την κυβέρνηση.
Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα επισήμανε στο Υπουργό Εργασίας τη σημασία που έχει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Ένας ανταποδοτικός φορέας που ιδρύθηκε το 1931, με σκοπό και στόχο να προσφέρει κοινωνικές παροχές στον κόσμο του μόχθου και χαμηλών εισοδημάτων και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες με ισόποση εισφορά, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Συνεπώς δεν αποτελεί οικονομικό βάρος για το κράτος, αφού διαθέτει αποθεματικό τουλάχιστον διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπροσθέτως οι παροχές των δύο Οργανισμών που καταργούνται απευθύνονται σε εργαζόμενους που καταβάλλουν τις σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε πολύτεκνους και ανέργους και αφορούν: Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, Οργανωμένες εκδρομές, πολιτιστικά προγράμματα, βιβλία, λειτουργία Βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, λειτουργία Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (πολιτιστικές – εκπαιδευτικές μονάδες για εργαζόμενους και ανέργους νέους) κ.λ.π.
Οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας επί δεκαετίες, με πόρους προερχόμενους αποκλειστικά από το υστέρημα των εργαζομένων, θεμελίωσαν ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, δίνοντας διέξοδο σε συμπολίτες μας και, ταυτόχρονα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν, ιδιαίτερα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση της χώρας μας, την ανάγκη κοινωνικής προστασίας και θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι στήριξης και θωράκισης των χαμηλών στρωμάτων που δοκιμάζονται άγρια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Μετά τη συνάντηση και συζήτηση με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κουτρουμάνη, η βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα εκτίμησε πως “υπάρχει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για επανεξέταση του προβλήματος για μια θετική διέξοδο”.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Σχόλια