Ο αγώνας για την παραμονή του ΙΚΑ στην Αλίαρτο συνεχίζεται!

10-04-12


















Την Δευτέρα 09/04/2012 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου εκτάκτως, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο και την επιτροπή αγώνα για τις ενέργειες τους περί μη αναστολής λειτουργίας του καταστήματος της πόλης καθώς και τον καθορισμό περαιτέρω δράσεων.


Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ζιώγας Γεώργιος, Καράντζαλης Λουκάς και Ψυχογιός Γεώργιος, οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο αίτημα του Δήμου Αλιάρτου, πολιτευτές, γιατροί και υπάλληλοι του ΙΚΑ και πολλοί δημότες.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές της επιτροπής αγώνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον υποδιοικητή του ΙΚΑ, την Πέμπτη 05/04/2012 στις οποίες επαφές ψευδώς υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται ζήτημα αναστολής λειτουργίας αυτή την στιγμή και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός της τοπικής κοινωνίας με την λήψη τέτοιας απόφασης.

Ταυτόχρονα, στις 09/04/2012, ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΙΚΑ ότι το υποκατάστημα Αλιάρτου θα αναστείλει την λειτουργία του από 01/06/2012, ενώ μερικές ώρες αργότερα με νεώτερη απόφαση ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση περί αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιάρτου.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές της διοίκησης του ΙΚΑ αποτελούν χυδαίο εμπαιγμό και τις καταγγέλλουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπαίζει θεσμούς και δημότες, όπως επίσης δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο Δήμος μας να υπονομεύουν το μέλλον του. Ακόμα, δεν θα αφήσουμε να υποβαθμιστεί η ζωή των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ δημοτών μας.

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα που λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν, εκτός των άλλων, την οικογενειακή και ψυχική ισορροπία και των εργαζομένων υπαλλήλων στο ΙΚΑ, οι οποίοι μετά την ραγδαία μείωση των αποδοχών τους, δεν θα μπορούν να μετακινούνται καθημερινώς στην Λιβαδειά.

Καταγγέλλουμε την αναλγησία ενός κράτους που βλέπει τους πολίτες του ως αντιπάλους και προσπαθεί να τους κατατροπώσει μειώνοντας κοινωνικές παροχές και καταργώντας κατακτήσεις ετών που κερδήθηκαν με αίμα.

Αναρωτιόμαστε γιατί το Δ.Σ. του ΙΚΑ δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση – προσφορά του Δήμου Αλιάρτου που με την απόφαση 4/2012 του Δημοτικού συμβουλίου προσέφερε κτίριο στο ΙΚΑ για να στεγάσει τις υπηρεσίες του τοπικού υποκαταστήματος, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και των ασφαλισμένων στον τόπο τους. Θεωρούμε πως η απόρριψη της πρότασής μας δηλώνει ότι κάποιες αποφάσεις είναι προειλημμένες και δεν μεταβάλλονται ακόμα και αν αλλάζουν τα δεδομένα τους. Αυτό όμως δεν ταιριάζει σε Δημοκρατίες, αλλά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η επιτροπή αγώνα πρότεινε και το Δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Την ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας στις εισόδους της πόλης

2) Την αποστολή υπομνήματος διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα και την Διοίκηση του ΙΚΑ, στο οποίο θα αναφέρεται και η αντίδραση των ψηφοφόρων δημοτών προς εκείνους που στηρίζουν τέτοιες επιλογές

3) 30λεπτο προειδοποιητικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου την Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ύψος της κεντρικής πλατείας με ανοιχτή πρόσκληση του λαού και των ΜΜΕ

4) Προσδιορισμό του κτιρίου που ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει στο ΙΚΑ προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Πηγή:orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια