Οι απόψεις του Αϊνστάιν για τον Χριστό!

27-06-12





















Παρόλο που είχε μεγαλώσει σαν Εβραίος, ένας από τους λαμπρότερους επιστήμονες, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο George Viereck το 1929, παραδέχτηκε ότι είναι μαγεμένος από τη φωτεινή μορφή του Ναζωραίου. Αν και η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα δεν είχε μεγάλη διάρκεια, τα συμπεράσματα δείχνουν ότι η αλήθεια του Χριστού μπορεί να γίνει αισθητή σε όλους εάν έχουν ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό τους.

Πιο κάτω, το μέρος της συνέντευξης όπου γίνεται αναφορά στον Χριστό.



George Viereck: «Αποδέχεστε την ιστορική ύπαρξη του Ιησου;»

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Δεν υπάρχει αμφιβολία. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τα Ευαγγέλια, χωρίς να αισθάνεται την πραγματική παρουσία του Ιησού. Η προσωπικότητά του πάλλεται σε κάθε λέξη. Κανένας μύθος δεν μπορεί να είναι τόσο ζωντανός. Πόσο διαφορετική, για παράδειγμα, είναι η εντύπωση που λαμβάνουμε από τους θρυλικούς ήρωες της αρχαιότητας, όπως ο Θησέας. Ο Θησέας και άλλοι ήρωες του είδους του δεν έχουν την αυθεντική ζωντάνια του Ιησού.»

George Viereck: «Ο Ludwig Lewisohn, σε ένα από τα τελευταία του βιβλία, ισχυρίζεται ότι πολλά από τα λόγια του Ιησού παραφράζουν τα λόγια των άλλων προφητών.»

Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Ιησούς υπήρξε, ούτε κι ότι τα λόγια του είναι πανέμορφα. Ακόμα κι αν κάποια από αυτά είχαν ειπωθεί πριν, κανένας άλλος δεν τα έχει εκφράσει τόσο θεϊκά όπως ο Ιησούς.»


Πηγή:http://www.cyprusmania.net/

Σχόλια