Προγράμματα αγωγής υγείας στα Δημοτικά σχολεία

28-9-12

















Στοχευμένα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας των μαθητών ξεκινά στα Δημοτικά σχολεία το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τo Eθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αναλαμβάνει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει, με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας), τους μαθητές και τους δασκάλους, σε επιλεγμένα Δημοτικά Σχολεία κατά τη περίοδο 2012-2013, σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.

Όπως τα ζητήματα οπτικής και ακουστικής οξύτητας , στοματικής υγιεινής, κύφωσης – σκολίωσης, καρδιολογικού ελέγχου, παιδικής παχυσαρκίας, μαθησιακών διαταραχών, αλλά και βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών.

Τα παραπάνω προγράμματα θα διεξάγονται με την άδεια των αρμόδιων Περιφερειακών Διευθύνσεων, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλη για την υλοποίηση προγράμματος με θέμα «Ενημέρωση, Πρόληψη και Αγωγή Υγείας των μαθητών».

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου σε πρώτη φάση θα υπάρξει συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Υπουργείου, ώστε να προκύψουν τα πρώτα επιλέξιμα σχολεία για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ.Πατούλης εξήγησε ότι στόχος είναι η διεύρυνση της συνεργασίας σε τέτοιο βαθμό ώστε η διάχυση της επιστημονικής γνώσης και η ενίσχυση του εθελοντισμού να λειτουργεί υποστηρικτικά για το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Πηγή:vivanews.gr

Σχόλια