ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Το μήνυμα της εναλλακτικής μετακίνησης μετέφεραν ποδηλάτες κάθε ηλικίας στη Θήβα

25-9-12




















από το Γραφείο Τύπου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας «Βόλτα με το Ποδήλατο», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της...
Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, με στόχο τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τη χρήση του αυτοκινήτου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά σ’ αυτή την εκστρατεία, με δύο δράσεις : «Πεζοπορία» με ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, που πραγματοποιήθηκε στις 19/9, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμους Θήβας και τον Φίλαθλο Επιμορφωτικό Όμιλο Θήβας και «Βόλτα με το Ποδήλατο» στις γειτονιές της Θήβας σε συνεργασία με τον Χιονοδρομικό-Ορειβατικό-Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας στις 21/9

Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, ποδηλάτες κάθε ηλικίας διήνυσαν συμβολικά μια διαδρομή περίπου 10 χλμ στις γειτονιές της πόλης των Θηβών, μεταφέροντας μ’ αυτό τον τρόπο το μήνυμα της εναλλακτικής μετακίνησης προς όφελος που περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας, προσφέρθηκε στους ποδηλάτες κρύο τσάι για να δροσιστούν, από τις γυναίκες -μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας, που βοήθησαν τον Δ.Ο.Θ. στη διοργάνωση και των δύο δράσεων και τις ευχαριστούμε θερμά, γιατί πάντα δίνουν το παρόν, όποτε τους ζητηθεί, στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής οχήματα της Τροχαίας Θηβών και της Δημοτικής Αστυνομίας συνόδευαν τους ποδηλάτες για την ασφάλειά τους και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνδρομή τους.

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια