ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Ένταξη για χρηματοδότηση του έργου "Ανάπλ αση - Ενοποίηση δικτύου πεζοδρόμων" στ ο ΕΣΠΑ 2007-2013


26-10-12














Λιβαδειά, 26-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη για χρηματοδότηση του έργου: «Ανάπλαση – Ενοποίηση δικτύου πεζοδρόμων (πεζόδρομος οδού Καλλιαγκάκη, οδού Μπουφίδου, χώρος πρώην ΚΤΕΛ και πεζοδρόμια οδού Σπυρίδωνος)», συνολικού προϋπολογισμού 1.169.170,92 €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 -2013».
Μετά την ολοκλήρωσή του το συγκεκριμένο έργο θα συντελέσει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, προσφέροντας ελεύθερα και ασφαλή σημεία περιπάτου στους πολίτες.
Η ανάπλαση – ενοποίηση δικτύου πεζοδρόμων αποτελεί μέρος συνολικού προγράμματος για την αστική ανάπλαση του κέντρου της Λιβαδειάς που περιλαμβάνει έργα όπως οι διανοίξεις των οδών Ρούμελης και Αισχύλου και είναι ήδη σε εξέλιξη. Τα προγράμματα αστικών αναπλάσεων αφορούν 6 πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και για την Λιβαδειά το συνολικό ποσό που έχει δεσμευθεί ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος, με όλες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την μελέτη και την επίβλεψη των έργων. Η ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, που είναι ο καθορισμένος φορέας διαχείρισης του ΕΣΠΑ από την Πολιτεία, επισφραγίζει και τυπικά την ουσιαστική και έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου Λεβαδέων .

Πηγή: http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια