Διασώζεται η έκπτωση από το φόρο για τα ασφάλιστρα ζωής

29-10-12





















Διατηρούνται οι εκπτώσεις για ιατρικές
επισκέψεις, νοσήλια και ασφάλιστρα ζωής, ενώ καταργούνται μία σειρά άλλων φοροαπαλλαγών. Αυτό προβλέπει το νέο φορολογικό... πακέτο της κυβέρνησης το οποίο υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ. το νέο σχέδιο θα τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων στην επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση, ούτως ώστε να αρχίσει και η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που πρέπει, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός, να έχουν κατατεθεί στη Βουλή.


Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όπως δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, δωρεές, χορηγίες, ιατρικά έξοδα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διατροφή λόγω διαζυγίου. Μέχρι και φέτος εξέπιπταν κατά 10% από το φόρο. Ορισμένες από τις φοροαπαλλαγές θα καταργηθούν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, επιβαρύνοντας κατά 500 εκατομ. ευρώ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Διασώζονται μόνο οι εκπτώσεις από το φόρο για ιατρικές επισκέψεις, νοσήλια και ασφάλιστρα ζωής.
Επίσης καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για όλους τους επιτηδευματίες και τους αγρότες. Τα καθαρά τους κέρδη θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ κλιμακωτά, με συντελεστές 26% και 33%, ενώ για τα αγροτικά εισοδήματα η φορολογία θα αρχίζει από 6%.

nextdeal.gr

Σχόλια