ΛΑΜΙΑ: Βάζουν "λουκέτο" στο 16ο Δημοτικό - Ανάστατοι δάσκαλοι και γονείς

19-6-2013




















 Το θέμα θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να βρεθούν γονείς και εκπαιδευτικοί... Γονείς πήγαιναν σήμερα να γράψουν τα παιδιά τους στο 16ο δημοτικό σχολείο και η απάντηση που εισέπρατταν είναι ότι "κλείνουμε, πρέπει να βρείτε άλλο σχολείο..." Μα καλά που, πως πότε, τι άλλαξε...αναρωτιόντουσαν, χωρίς να μπορούν να πάρουν απάντηση. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο...Μέσα σε μια νύχτα παίρνονται αποφάσεις που αλλάζουν τις ζωές πολλών οικογενειών. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός. Χθες ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στους δασκάλους και τους γονείς ότι το σχολείο κλείνει, αφού οι εγκαταστάσεις του θα πρέπει να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τη νέα σχολή που ΘΑ λειτουργήσει στη Λαμία.


 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ζητήθηκε από τους δασκάλους να συναινέσουν και να φτιάξουν κάποιο πρακτικό παραχώρησης, διαφορετικά τους άφησαν να εννοηθεί ότι η επόμενη μετακίνησή τους θα μπορούσε να ήταν λίγο "επώδυνη"(!). Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί το απόγευμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί η Δημοτική Αρχή άρχισε τις συσκέψεις και τις ζυμώσεις για την αντιμετώπιση του θέματος, αφού "καίει..." Η Αντιδήμαρχος Λαμιέων σε θέματα παιδείας Μαρία Ραφτοπούλου, παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου, στο οποίο ήταν αντιπρόεδρος, αφού όπως είπε θα κληθεί να ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.


 Σήμερα στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηλία Παλιαλέξη βρέθηκαν δάσκαλοι και γονείς για να του ξεκαθαρίσουν ότι δεν συμφωνούν με αυτή την απόφαση και ότι θα πρέπει το σχολείο να παραμείνει ως έχει. Δείτε τι δήλωσαν στο βίντεο που ακολουθεί, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δασκάλων στη ΦθιώτιδαΤσάπαλης Γιώργος και εκ μέρους των γονέων το μέλος του Δ.Σ. Σαΐτης Φώτης.

 Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια