ΒΟΛΟΣ:Οικογένεια στο Βόλο με τρία παιδιά βρέθηκε στο δρόμο [video]

19-7-2013


















 Και αν για τον πολιτικό κόσμο της χώρας η υπόθεση κρίση και τα επακόλουθά της εξαντλούνται σε καθημερινές κι αέναες οικονομικοπολιτικές αναλύσεις, με παραπολιτικές προεκτάσεις, μέσα και έξω από... την Βουλή, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όσο και αν δεν το πιστεύουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θεωρώντας μας είτε τεμπέληδες είτε μέθυσους θαμώνες ξέφρενων παραλιακών μπάρς και όμως βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης, το οποίο, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση θα διαπιστώσετε, αγγίζει τα όρια της απόλυτης ταπείνωσης και του εξευτελισμού της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

 Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος επιστρέφει κυριολεκτικά στη φύση, όχι βέβαια ως φυσιολάτρης, αλλά ως "κυνηγημένος" ή καλύτερα, για να ακριβολογούμε, ως περιθωριοποιημένος από μια κοινωνία, οι δομές πρόνοιας της οποίας, σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του, καταρρέουν ως ανεπαρκείς, άσχετα το πόσο ακριβά εδώ και χρόνια τις έχουμε πληρώσει. Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος "κυνηγάει" την τροφή του και που αν δεν βρίσκονταν στο πλευρό του κάποιος πάτερ Αθανάσιος, που λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου, ποιός ξέρει σε ποιά σημεία θα τον οδηγούσε το αίσθημα της συντήρησης του ίδιου και της οικογένειάς του. Είναι εκείνο το έσχατο σημείο που ο άνθρωπος ξεχνά συναγερμούς, κλειδαριές ασφαλείας και άλλα καταναλωτικά αγαθά, εφόσον προβληματίζεται για τα άκρως απαραίτητα, όπως για το πού θα κάνει την ανάγκη του, που θα πλυθεί και πώς εν τέλει θα ανταπεξέλθει σε ένα σύντομο καλοκαιρινό μπουρίνι. Και αν όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια εξίταραν την φαντασία, ως απόρροια μιας "survivor" τηλεοπτικής πραγματικότητας, εν έτει 2013 στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο άλσος "Ελικοδρόμιο", παίρνουν σάρκα και όστα, με χαρακτηριστικά πραγματικού δράματος για μία 5μελη οικογένεια, με τρία μικρά παιδάκια, που εδώ και μια εβδομάδα έχει βρεθεί στο δρόμο.


 Την ίδια ώρα που κράτος και Δήμος Βόλου φαντάζουν ανίκανοι να βοηθήσουν και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης με τις υπερπολυτελείς του βίλες καθώς και με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που του δόθηκαν ως δωρεά και όμως η τύχη τους, σύμφωνα με την καταγγελία, αγνοείται, την ίδια ώρα... η ιστορία, σας ξεδιπλώνεται μέσα από την κάμερα του e-Volos.gr, όπου μία μάνα και ένας πατέρας, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, λυγίζουν και συγκλονίζουν.



Πηγή:e-volos.gr

Σχόλια