ΗΠΑ: 11χρονος μαθητής σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του – Είχε όπλο και 400 σφαίρες

25-10-2013















 Είπε ότι άκουγε μια φωνή στο κεφάλι του που του έλεγε να πυροβολήσει έναν μαθητή Ένας 11χρονος συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας και για άλλα αδικήματα, καθώς πήγε στο σχολείο του έχοντας μαζί του ένα ημιαυτόματο όπλο, 400 σφαίρες και πολλά κουζινομάχαιρα που είχε πάρει από το σπίτι του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Βανκούβερ στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, Κιμ Καπ, είχε ότι το παιδί σχεδίαζε να επιτεθεί σε έναν συμμαθητή του στο Γυμνάσιο Φροντίερ. «Είπε στους αστυνομικούς ότι άκουγε μια φωνή στο κεφάλι του που του έλεγε να πυροβολήσει έναν μαθητή. Ευτυχώς, τον εντοπίσαμε εγκαίρως», είπε η εκπρόσωπος.

 Το σχολείο αποκλείστηκε για δύο ώρες, μέχρι να ολοκληρώσουν οι αστυνομικοί τις έρευνές τους. Σήμερα ο 11χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων της κομητείας Κλαρκ και διατάχθηκε η προφυλάκισή του σε κέντρο κράτησης για ανήλικους. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου η «φωνή» που άκουγε ο μικρός τον διέταξε να σκοτώσει τον συμμαθητή του επειδή αποκάλεσε «γκέι» έναν φίλο του και μετά να αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Ένας από τους γονείς του παιδιού ενημέρωσε το σχολείο ότι έλειπαν από το σπίτι πολλά μαχαίρια. Οι δάσκαλοι βρήκαν τα κουζινομάχαιρα, μαζί με τις σφαίρες, στο σακίδιο του 11χρονου και με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

Το όπλο και δύο γεμιστήρες βρέθηκαν στις τσέπες του μαθητή. Από τις αρχές της εβδομάδας έχουν καταγραφεί άλλες δύο περιπτώσεις νεαρών μαθητών που σκότωσαν ή τραυμάτισαν καθηγητές και συμμαθητές τους. Την Δευτέρα, στη Νεβάδα, ένας 12χρονος σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε δύο άλλους μαθητές ενώ την Τετάρτη ένας 14χρονος φέρεται ότι σκότωσε μια καθηγήτρια μαθηματικών, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα δασάκι πίσω από το σχολείο όπου δίδασκε, στην περιοχή της Βοστόνης.

 Πηγή: protothema.gr

Σχόλια