Ταξίδια βγαλμένα από παραμύθι – Οι ομορφότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο

27-10-2013















 Οσοι έχουν κάνει ταξίδι με τρένο μιλούν για μια συναρπαστική εμπερία. Ταξιδεύοντας με τρένο έχει κανείς τη δυνατότητα να απολαύσει το τοπίο και να περάσει από περιοχές που δεν είναι προσεγγίσιμες με διαφορετικό μέσο. Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις από τις πιο όμορφες διαδρομές που αξίζει κανείς να κάνει αν λάβει την απόφαση να ζήσει αυτή την εμπειρία.



  • Copper Canyon Railway, Μεξικό 


Πρόκειται για μια διαδρομή 655 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της οποίας το τρένο περνά από 36 γέφυρες, 67 σύραγγες, αλλά και από φαράγγια, καταρράκτες και τα υψίπεδα της ερήμου.

Τη διαδρομή μεταξύ Los Mochis και Chihuahua κάνουν δύο τρένα: Το primera express το οποίο διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και ανακλινόμενα καθίσματα και κάνει λιγότερες στάσεις από το clase economica (οικονομική θέση). Στο τρένο του Canyon Travel υπάρχει επίσης ένα σημείο με ανοιχτή οροφή για να απολαμβάνετε καλύτερα τη θέα του εντυπωσιακού φαραγγιού.



  • El Nariz del Diablo, Εκουαδόρ


Το ταξίδι από το Alausi και φτάνει στο Sibambe διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες και λόγο της αρχιτεκτονικής του τοπίου, το τρένο μπορεί και ανεβαίνει σχεδόν 1000 μέτρα στο Alausi, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 2607 μέτρα!



  • Venice Simplon-Orient Express, Ιταλία


Το ταξίδι πό τη Βενετία μέχρι το Λονδίνο με το Venice Simplon-Orient Express χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια και τα μοναδικά τοπία που έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο ταξιδιώτης. Από το μεγαλοπρεπές βαγόνι-εστιατόριο, αλλά και από το βαγόνι πιάνο-μπαρ θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμα΄σετε τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης: Βιέννη, Παρίσι, Πράγα και Κωνσταντινούπολη –από τις οποίες περνάει το τρένο.

Πηγή: Touristorama.gr

Σχόλια