ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΘ...

27-11-2013



















 Σε στάσεις εργασίας από αύριο μέχρι και την Παρασκευή προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας...

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αποφάσισαν συγκεκριμένα να πραγματοποιήσουν τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.. «Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε ο ίδιος, ουσιαστικά με τις προτάσεις του ο υπουργός Παιδείας ζητάει από τους διοικητικούς να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις και παραπέμπει στην άνοιξη την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν απεργούν ή όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι, τα προβλήματα είναι τέτοια που δεν θα υπάρχει θέρμανση και δεν θα λειτουργούν οι Γραμματείες και η Βιβλιοθήκη.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, Σάββας Παπαδόπουλος, μίλησε για «παλινωδία» του κ. Αρβανιτόπουλου και κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι με τις πολιτικές οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια