Δήμος Θηβαίων: Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

29-11-2013













Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων σταματά τις διαδικασίες για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ» μετά την... απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ( Αρ. Πρωτ. 172435/Γ7, ΑΔΑ: ΒΛ1Τ9-0ΚΑ) για έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους μαθητές Λυκείων.

 Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων ιδρύθηκε έπειτα από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας από τη στιγμή που δεν λειτουργούσε στα σχολεία Πρόσθετη ή Ενισχυτική Διδασκαλία ώστε να καλύψει αυτό το κενό.

 Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε μαθητές Λυκείου ήταν και παραμένει η δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής στα μαθήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

 Ωστόσο η βοήθεια σε μαθητές, που υστερούν στην σχολική τους επίδοση, πρέπει να δίνεται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γιατί αυτός είναι και ο ρόλος του σχολείου.

 Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ευχαριστεί ιδιαιτέρα τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της Θήβας: Ειρμός, Νέο, Φάσμα και Σπουδή, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας και για τη φετινή χρονιά και προτρέπει τους μαθητές που έκαναν αίτηση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, να εκδηλώσουν αντίστοιχο ενδιαφέρον και για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο σχολείο τους.

 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια