Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Ματαντός για τις μίζες στα εξοπλιστικά

24-1-2014














Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, που ξεκίνησε το πρωί, ο Μιχάλης Ματαντός, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο εφοπλιστής που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτών και Εισαγγελέα, κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή μόνο χρηματικής εγγύησης.

Ο κ. Ματαντός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, φέρεται ως αντιπρόσωπος της Ferrostaal και μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ, να διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για «ωφέλιμες πληρωμές». Ο κατηγορούμενος δια των συνηγόρων του κ.κ. Αλ. Λυκουρέζου και Ν. Πατεράκη έχει καταθέσει στους δυο ανακριτές κ.κ. Γαβριήλ Μαλλή και Ι. Σταυρόπουλο απολογητικό υπόμνημα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του ο εφοπλιστής αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε πως όλες οι χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολές των Γερμανών της Ferrostaal, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει τους πραγματικούς σκοπούς τους, για ποιο λόγο δηλαδή καταβάλλονταν τα χρήματα. Ωστόσο, δεν φέρεται να κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα ως αποδέκτες παράνομων πληρωμών.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια