ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑΛΙ ΒΑΔΕΙΑΣ

28-1-2014












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Υπογράφηκε την Παρασκευή 24/01/2014 η σύμβαση αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, από τις ζημίες που προκλήθηκαν λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας στο τέλος Αυγούστου. Το έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ). Για την διασφάλιση της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος, έγινε ανοιχτή πρόσκληση σε κατασκευαστικές εταιρείες που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική έκπτωση 33%. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία ΗΛΙΑΣ Ν. ΤΖΑΜΤΖΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΤΣΙΦΗΣ» έναντι 807.414,53 €. Το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου είναι 4 μήνες.

Το έργο περιλαμβάνει:

 Αποξήλωση κατεστραμμένης μεμβράνης και ανακατασκευή της στεγάνωσης του νέου κυττάρου έκτασης 20 στρεμμάτων

 Επισκευή δικτύων και αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού

 Αποκατάσταση πρόσβασης

Ας σημειωθεί ότι για την προστασία του περιβάλλοντος μετά την πυρκαγιά έγιναν άμεσες εργασίες για την εκβάθυνση των περιμετρικών αντιπλημμυρικών τάφρων, ηλεκτρομηχανολογικές επισκευές και αποκαταστάσεις στα δίκτυα στραγγισμάτων και τη δεξαμενή εξαερισμού. Για λόγους πρόληψης, τα σκουπίδια μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Θήβας μέχρι την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης.

Μαζί με τις άλλες κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται και ανέρχονται σε συνολικό ύψος 6,5 εκατ. ευρώ, ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς αλλάζει ριζικά. Είναι η πρώτη φορά από την αρχική του κατασκευή, που γίνονται τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις που αφορούν όχι μόνο τη βασική υποδομή αλλά και τον εξοπλισμό του χώρου.

Πηγή: thivanews.blogspot.gr

Σχόλια