Οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Συρία – Αντεπίθεση του συριακού στρατού

26-3-2014



















 Από το πρωί της Τετάρτης τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στη Συρία και μάχονται στο πλευρό των ισλαμοφασιστών εξτρεμιστών. Τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν διαβεί την μεθόριο και υποστηρίζουν τους ισλαμοφασίστες στην περιοχή Κασάμπ, οι οποίοι δέχονται μεγάλη αντεπίθεση του συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με τη συριακή πλευρά, τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρουν εξτρεμιστές στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Κασάμπ προκειμένου να μην θεριστούν από τα επιθετικά ελικόπτερα της Συρίας που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες από το πρωί στους ισλαμιστές. Ταυτόχρονα στο πλευρό των ανταρτών μάχονται και ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού, ενώ εφαρμόζεται ηλεκτρονικός πόλεμος με παρεμβολές στις επικοινωνίες των συριακών μονάδων με τα εναέρια μέσα τους.

Ταυτοχρόνως η τουρκική Αεροπορία με συνεχείς πτήσεις F-16 στην περιοχή έχει επιβάλλει εδώ και μία ώρα αεροπορική απαγόρευση στην συριακή Αεροπορία εμποδίζοντας τα ελικόπτερα να συνεχίσουν την υποστήριξη των χερσαίων συριακών δυνάμεων. Τουρκικά ασθενοφόρα εκκενώνουν τραυματίες ισλαμιστές σε τουρκικά νοσοκομεία.

Μέσα σε όλα αυτά φαίνεται ότι είχαμε εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους SCUD-B από τους Σύρους κοντά στο Χαλέπι. Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al – Alam επιβεβαιώνει τοn σφοδρό βομβαρδισμό από το τουρκικό πυροβολικό του Κασάμπ.

Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια