ΔΕΠΟΔΑΘ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

24-4-2014














 Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη της, ξεκινά την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα σημεία μαζικής χρήσης αυτής της κατηγορίας ανακυκλώσιμων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), παρελήφθησαν 15 μεγάλοι κάδοι συγκέντρωσης γυάλινων συσκευασιών (τύπου καμπάνας) των 2300 Lt και 15 μικρότεροι κάδοι των 1300 Lt. Οι προαναφερόμενοι κάδοι θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία στο κέντρο των πόλεων καθώς και στις παραλίες, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Την αποκομιδή των κάδων θα έχει η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και την επίβλεψη των κάδων (ενημέρωση πλήρωσης κ.α) ο κάθε Δήμος.

Η συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται σε ειδικό container, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να οδηγείται στο εγκεκριμένο σύστημα προς ανακύκλωση. Το κόστος αποκομιδής θα καλύπτεται από την ΕΕΑΑ, μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης.

Σημειώνουμε ότι για τις γυάλινες συσκευασίες οικιακής χρήσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο μπλε κάδος των υλικών συσκευασίας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σημεία τοποθέτησης των κάδων και θα ακολουθήσει ενημέρωση των καταστημάτων και η διανομή του ενημερωτικού υλικού, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ.

Πηγή:www.viotiashop.gr

Σχόλια