Ισχυρότατος σεισμός μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου

24-5-2014
















 Ισχυρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.25 μ.μ. με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.


Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα του ελλαδικού χώρου καθώς στα Social Media υπάρχουν αναφορές από την περιοχή της Θράκης έως και την Αθήνα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το επίκεντρο υπολογίζεται στα 20 χλμ Νότια, Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, και 296 χμ Βόρεια Βορειοανατολικά της Αθήνας. μπορει πρωτα να σου βγαλει μια αλλη σελιδα το adfly πρεπει να περιμενεις 5 δευτερολεπτα και θα σου εμφανισει ενα κουμπι δεξι απου λεει skip ad θα κανεις εκει κλικ θα μπεις στο μπλογκ μου .

Οι σεισμολόγοι αναμένουν μεγάλη μετασεισμική ακολουθία ενώ ήδη έχουν σημειωθεί δυο σημαντικοί μετασεισμοί ένας 4,7 βαθμών και ένας 5 βαθμών.μπορει πρωτα να σου βγαλει μια αλλη σελιδα το adfly πρεπει να περιμενεις 5 δευτερολεπτα και θα σου εμφανισει ενα κουμπι δεξι απου λεει skip ad θα κανεις εκει κλικ θα μπεις στο μπλογκ μου Ο Διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας είπε ότι «πρόκειται για σεισμό, που έγινε στο σύστημα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, όπου έχουν σημειωθεί ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Είναι η προς τα δυτικά προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας».

 Όπως τόνισε ο κ Καρακώστας, «η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι θα έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία, η οποία θα διαρκέσει για μερικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει αν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός το προσεχές διάστημα. Το θετικό για τους κατοίκους των νησιών της περιοχής είναι ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσιο χώρο».

 Σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών.


 Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι πρωτες εικονες που ειδαμε ηταν απο τουρκια....μηπως και ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗς ΣΤΗ ΛΙΜΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.βασικα εχω αγνοια για το θεμα της ερτ αλλα αν λειτουργουσε εχω την εντυπωση πως εναν ανταποκριτη θα τον ειχε και επισης εχω αγνοια του θεματος αλλα νομιζω το θεμα αφορα την εθνικη ασφαλεια
μια ασχετη απο κρητη