Απεργία πείνας ξεκίνησαν 550 κρατούμενοι του Αγίου Στεφάνου Πατρών

25-6-2014
















 Συνολικά 550 κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου Πατρών, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν προχωρήσει από χθες Δευτέρα σε απεργία πείνας, σε μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που γίνονται σε... πανελλαδικό επίπεδο με τους φυλακισμένους να διαμαρτύρονται και να απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’, τις φυλακές δηλαδή υψίστης ασφαλείας, που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμούν με θανατική ποινή.

Όπως αναφέρουν πηγές, συνολικά πάνω από 3.000 είναι οι κρατούμενοι συνολικά στις φυλακές ολόκληρης της χώρας που συμμετέχουν στην αποχή από το συσσίτιο, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί και τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, όπως αναρτήθηκε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, στην απεργία πείνας την πρώτη ημέρα συμμετείχαν και συνεχίζουν:

 Φυλακές κορυδαλλού : Συμμετέχουν 1300 κρατούμενοι. Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 100 κρατούμενοι Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 80 κρατούμενοι.

Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν τέσσερις πτέρυγες, δηλαδή 240 άτομα.

Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα.

Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι.

Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου. Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Ναυπλίου: 35 κρατούμενοι. Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα εισήλθαν στην κινητοποίηση με απεργία πείνας οι φυλακές Άμφισσας με 200 κρατούμενους και ολόκληρη η φυλακή Λάρισας. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, οι κρατούμενοι υποστηρίζουν πως καταργείται το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ’ όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Πηγή:patrastimes.gr

Σχόλια