ΘΗΒΑ:Δράση Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

24-6-2014




















 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δράση Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου στην δημοτική ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων ,στο χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ, η προγραμματισμένη συζήτηση σε μέλη των γυναικείων συλλόγων, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία:τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρησης».

Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μίλησε η κοινωνιολόγος για το Κέντρο,τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά για την έννοια των δομών αυτών ,η ψυχολόγος του Κέντρου αναφέρθηκε στον Κύκλο της Βίας και τις επιπτώσεις που έχει στο θύμα ενδοοικογενειακής βίας η χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας και η νομικός του Κέντρου έκανε εκτενή αναφορά τόσο στους νόμους που ισχύουν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία όσο και στους τρόπους που μια γυναίκα πρέπει να διαχειριστεί ένα τέτοιο γεγονός και να την καλύπτει νομικά.

Απαντήθηκαν πολλές απορίες των παρευρισκομένων γυναικών σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και ορίστηκε νέο ραντεβού για το Φθινόπωρο για νέες δράσεις με τις γυναίκες των συλλόγων και με άλλους φορείς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κοινωνική λειτουργό του ΚΑΠΗ Βαγίων κα Τσέλλου Αναστασία, τόσο για την φιλοξενία, όσο και για την συνεισφορά της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση αυτή.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια