ΠΑΜΕ ΘΗΒΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

27-6-2014












 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,
η εργοδοσία της Σνάιντερ εξαπολύει επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Σε πρώτη φάση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει 30 απολύσεις. Είναι σίγουρο ότι αυτή η εξέλιξη είναι μόνο ένα μέρος από τον συνολικό σχέδιο σε βάρος των εργαζομένων.


Συνάδελφοι,

για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας μία και μόνο λύση υπάρχει.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι να δώσουν αγωνιστική απάντηση που θα χτυπήσει την εργοδοσία στον μόνο πράγμα που την πονάει. Στην απρόσκοπτη – κερδοφόρα παραγωγική λειτουργία που φαίνεται και από τους ισολογισμούς της. Όσες φόρες μπήκε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας μόνο με αυτόν τον τρόπο μπήκε.

Όσο καλύτερα οργανωθεί ο αγώνας τόσο αυξάνουν και οι δυνατότητες να είναι νικηφόρος. Αναγκαία είναι η αλληλεγγύη από όλη την εργατική τάξη.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας μόνο των εργαζομένων της Σνάιντερ. Κάθε τέτοιος αγώνα είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Κάθε εργάτης έχει συμφέρον να βοηθήσει για να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην περάσει η επίθεση στα δικαιώματα. Να στηρίξει, να ξενυχτήσει στην πύλη, να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Οποιαδήποτε άλλη «λύση» χτυπάει την ενότητα της εργατικής τάξης, καλλιεργεί την περιχαράκωση, διασπείρει την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό, τις αυταπάτες ότι υπάρχουν λύσεις μακριά από τη σύγκρουση με την εργοδοσία.


Συνάδελφοι,

αξιοποιήστε την εμπειρία σας. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους δέχτηκαν μειώσεις ή εκ περιτροπής εργασία ή άδειες άνευ αποδοχών για να μη γίνουν απολύσεις. Τελικά και δικαιώματα χάθηκαν αλλά και μετά από ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έγιναν και απολύσεις. Αυτή είναι η λογική του μικρότερου κακού που επειδή ακριβώς έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ!!! Είναι η λογική που έχει ανάγκη η εργοδοσία!!!
Συνάδελφοι,

μπορούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, μας αφορά όλους.

OYTE ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ



Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια