ΘΗΒΑ:Απίστευτη παράσταση σε ένα απίστευτο κοινό!

26-6-2014




















Το κλείσιμο της χρονιάς του ΛΑΪΟΥ με χορευτές όλων των ηλικιών… Συγκινητικό το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων…


Νέες συγκινήσεις τον Αύγουστο…. Με μια απίστευτη παράσταση έκλεισαν την χρονιά οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, παρουσιάζοντας χορούς από ΛΕΡΟ-ΗΠΕΙΡΟ-ΣΑΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΚΥΘΗΡΑ-ΝΑΞΟ-ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορωδίες ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ υπό την διεύθυνση της Αγγελικής Βασιλείου, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικού αναμνηστικού από τον Πρόεδρο του Συλλόγου στον επί πολλά χρόνια Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου και μέλος της Θεατρικής ομάδας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΣΙΑ…

Συγκινητικό ήταν επίσης και το μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων Σπ. Νικολάου, που απουσίασε μεν λόγω σοβαρότατων ειλημμένων υποχρεώσεων , αλλά τα λεγόμενα του ήσαν σημαντικά για τον «ΛΑΪΟ»…

«Είναι ασφαλώς σημαντικό στοιχείο και φανερώνει το επίπεδο του πολιτισμού κάθε πόλεως, η παρουσία και η λειτουργία των πολιτιστικών της συλλόγων, πολύ περισσότερο τη σημερινή εποχή, που ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο στις δυσκολίες μας.

Από τις εκδηλώσεις αυτές αντλεί και η πόλη δυνάμεις και ηθικό, πολύ περισσότερο, όταν αυτοί οι σύλλογοι διακρίνονται με τη δράση τους, με το πλήθος των μελών τους και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα λοιπόν στους συλλόγους που εκπροσωπούν τον πολιτισμό στην πόλη μας, δεσπόζουσα θέση κατέχει ο ΛΑΙΟΣ, αφού όχι μόνο υπερπληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά παράλληλα διαθέτει εξαιρετικό επίπεδο στις εκδηλώσεις του και κατορθώνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Θηβαϊκού κοινού.

Ο “ΛΑΙΟΣ”, με τη μακρόχρονη παρουσία του στη Θήβα, έχει “αναθρέψει” πολιτιστικά γενιές και γενιές, αφήνοντας στα μέλη του, παλαιά και νέα, την πεποίθηση ότι δε μετέχουν σε σύλλογο αλλά σε πολυπληθή οικογένεια.

Παράλληλα έχει καταφέρει να εμφυσήσει προς τα μέλη του αλλά και προς τους πολίτες της Θήβας την πεποίθηση ότι δεν αρκείται μόνο στην πολιτιστική παρουσία αλλά μέσω αυτής επιμορφώνει και διαπλάθει χαρακτήρες και αναδεικνύει προσωπικότητες. Άρα λοιπόν ο ΛΑΙΟΣ δεν είναι απλά ένας πολιτιστικός σύλλογος αλλά ένα μεγάλης αξίας θεσμικό κύτταρο της ίδιας της φυσιογνωμίας της πόλης μας» σημείωνε ο κ. Νικολάου, συγχαίροντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου και όλα τα μέλη του Δ.Σ., ευχόμενος τα επόμενα χρόνια της παρουσία του ΛΑΪΟΥ, να είναι «το ίδιο δυναμικά και ποιοτικά στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας»..

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΛΑΪΟΥ Αν. Φρούσιος ευχήθηκε «Καλό Καλοκαίρι» και ανακοίνωσε την άφιξη, την επόμενη εβδομάδα, του Προέδρου του GRADIMIR, Dragan Jokovic, προκειμένου να οργανώσουν από κοινού την επίσκεψη του GRADIMIR στην Ελλάδα τον Αύγουστο, αλλά και την οργάνωση του ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Το Δ. Σ του Συλλόγου ευχαριστεί του Γονείς των παιδιών για την συμμετοχή και την στήριξη στον Σύλλογο, τον Χοροδιδάσκαλο Λιάγκα Χριστόφορο καθώς και τις βοηθούς του Βούλα Μπατσούλη-Ευαγγελία Καραγιάννη-Κατερίνα Παπάζογλου, αλλά και την ΔΗΚΕΘ για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου.


Πηγή:thivagr

Σχόλια