Ισόβια σε πρώην προϊσταμένη ΔΟΥ -Το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ στο οποίο εμπλέκεται

25-6-2014















 Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην προϊσταμένης σε ΔΟΥ η οποία φέρεται ως «πρωταγωνίστρια» σε σκάνδαλο με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών αλλά και για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Η πρώην προϊσταμένη της ΔΟΥ την περίοδο 1999-2000 φέρεται να πήρε μίζα περίπου 150 εκατ. δραχμές για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που δόθηκαν σε εταιρίες φαντάσματα.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών επιχειρηματίας, που έχει συνεργαστεί με τις αρχές και μετά την έφεσή του αφέθηκε ελεύθερος, και δύο αδέλφια (μία τραπεζική υπάλληλος και ένας χρυσοχόος) που φέρονται να βοήθησαν στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προήλθε από τις μίζες που έπαιρνε η πρώην προϊσταμένη της ΔΟΥ. Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 εών με αναστολή και εγγύηση 50.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι βρίσκεται ήδη στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε ισόβια για άλλες υποθέσεις με παράνομη επιστροφή ΦΠΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια