Στους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος

22-8-2014


















Πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Κυριακής



Αυξημένη θα είναι η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από σήμερα, Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει κατά τόπους και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και από τη Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα.


Συγκεκριμένα, για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα κεντρικά και νότια θα αγγίξει τους 38 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα είναι δύο βαθμούς πιο χαμηλή. Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.


Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημείωση μικρή άνοδο κυρίως στη νότια και κεντρική Ελλάδα όπου κατά τόπους το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρειο Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα του 36 με 37 βαθμούς, στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και την Αττική τους 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη του τμήματος προβλέψεων της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, σε πολλές περιοχές λόγω της άπνοιας και των υψηλών ποσοστών υγρασίας ο βαθμός δυσφορίας θα είναι μεγαλύτερος από τις πραγματικές τιμές της θερμοκρασίας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι βιώνουν συνθήκες καύσωνα.



Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια